Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Yarkadaş Gül ve Erdem'i ziyaret etti

        CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Barış Yarkadaş, ziyareti öncesinde, Dündar'a getirdiği İsmet İnönü"yü anlatan 'Sizi Babasız Bırakmadım' adlı kitabı gazetecilere gösterdi.

        Yarkadaş, ziyaretin ardından görüşmeyi basın mensuplarına değerlendirdi. Görüşmede, Can Dündar'ın "Çarşamba günü dosyamız Anayasa Mahkemesi'nde. Özgürlük kapısının açılmasını bekliyoruz. Hem bize hem ülkemize selam olsun" notunu paylaştığını söyledi.

        Erdem Gül'ün de mesajını paylaşan Yarkadaş, Gül'ün, "Hapse atıldığımız ilk günden itibaren umutsuz olmamaya özen gösterdik. Aldığımız destekle bunu başardık. Şimdi artık iyi haberlerden söz etme zamanı. Artık geleceğe hep birlikte umutlu bakmalıyız" dediğini belirtti.

        Barış Yarkadaş, görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede ise hem dışarıdaki siyasi atmosfere hem de ülkenin geleceğine ilişkin öngörülerde bulunduklarını ifade etti. Yarkadaş, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararla gazetecilerin serbest kalmalarını umut ettiğini anlatarak, "Türkiye savaşa sürüklenmeye ve ateş çemberinin ortasına sokulmaya çalışılıyor. Dündar ve Gül'ün tutuklanmasının sebebi, hiçkimsenin, hiçbir bürokratın, hiçbir gazetecinin, hiçbir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun bu savaşa karşı çıkmaması içindi. Onları tutuklayarak savaşa karşı çıkabilecek herkese büyük bir gözdağı verdiler" dedi.

        Tüm kamuoyuna Dündar ve Gül'ün davasına sahip çıkma çağrısı yaptıklarının da altını çizen Yarkadaş, "Dündar ve Gül, gerçekleri yazdıkları için, savaş baronlarının tekerine çomak soktukları için tutuklular. Onlar tutukluysa, halkın haber alma hakkı engelleniyor demektir. Halkın haber alma hakkı, toplumun bilgilenmesinin engellenmesi demektir. Toplum eğer doğru bilgilenirse, toplum eğer gerçekleri öğrenirse, o zaman sağlıklı kararlar verebilir ve demokrasi o zaman inşa edilebilir" ifadesini kullandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ