Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu'nu "terör" ve "Suriye" gündemiyle topluyor

        Bahar BAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        Cumhubaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak Bakanlar Kurulu'na başkanlık ediyor.

        Erdoğan Latin Amerika ziyareti dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, 29 Şubat’ta Bakanlar Kurulu’nu toplayacağını açıklamıştı ancak Cumhurbaşkanı’nın 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Fildişi, Gana ve Nijerya’yı kapsayacak Afrika gezisi nedeniyle toplantı öne çekildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından 64. Hükümet ile ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısı yapıyor.

        GÜNDEM TERÖR

        Toplantının en önemli gündem maddesi, terörle mücadele olacak. Ankara’da 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası terörle mücadele ve güvenlik konusunda atılacak adımlar ele alınacak.

        Toplantıda PYD ve YPG’nin terör örgütü olduğunun kabul edilmesi için uluslararası alanda atılacak adımlar masaya yatırılacak.

        Suriye’de yaşanan gelişmelerin görüşüleceği toplantıda, Türkiye’nin sınırında YPG tehdidine yönelik verilecek cevaplar, YPG’nin Türkiye’ye oluşturduğu tehditle mücadele de değerlendirilecek.

        Türkiye’nin sınır ötesinde PYD ve YPG ile yürüttüğü mücadele devam ederken, toplantıda PKK’ya yönelik ülke içinde ve sınır ötesinde yapılan operasyonlar da gündeme gelecek.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez 19 Ocak 2015’te Bakanlar Kurulu’nu toplamıştı. Erdoğan, bugüne kadar 4 toplantıya başkanlık etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ