Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir pazaryeri'nde 1 kişinin ölümüne sebep olan sürücü yakalandı

        İzmir'in Konak İlçesi'nde, başka bir otomobille çarpışıp kontrolden çıkan 19 yaşındaki B.K. yönetimindeki otomobil, Tepecik Pazaryeri'ne uçtu. Bu sırada alışveriş yapan ve otomobilin altında kalarak ağır yaralanan 70 yaşındaki Yaşar Bardaklar kaldırıldığı hastanede öldü.

        Kazanın ardından kaçan sürücü B.K., polis tarafından yakalandı. İfadesinde bir başka otomobilin kendisine çarptığını söyleyen B.K.'nın amcasının kiraladığı otomobili izinsiz alıp şehir turu atmak isterken kazaya karıştığı, ayrıca sürücü belgesinin de bulunmadığı ortaya çıktı.

        Kaza, Yeşildere Caddesi Tepecik Semti ayırımında dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Karabağlar'dan Konak yönüne giden B.K. yönetimindeki 35 GB 9395 plakalı otomobille Kadir Yeşil'in kullandığı 35 BLE 77 plakalı otomobil çarpıştı.

        B.K.'nın kullandığı otomobil kontrolden çıkıp yol kenarındaki pazaryerine uçtu. Yeşil ise yoluna devam etti. Ters dönen otomobilin sürücüsü B.K., çevredekiler tarafından araçtan çıkartıldı.

        Bu sırada pazarda alışveriş yapan ve otomobilin altında kalan Yaşar Bardaklar da yine çevredekilerce sıkıştığı yerden kurtarıldı. Ağır yaralanan ve önce otomobilde bulunduğu sanılan Bardaklar, ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Otomobil sürücüsü B.K. ise olay yerinden ayrıldı. Tedaviye alınan Bardaklar hayatını kaybetti.

        KORKTUĞU İÇİN OLAY YERİNDEN AYRILMIŞ

        Kazadan bir süre sonra Kadir Yeşil, kullandığı otomobille polise giderek kazayla ilgili bilgi verdi. İlerleyen saatlerde de sürücü belgesi olmadığı belirtilen B.K., avukatı Kurtuluş Kanat ile polis merkezine giderek teslim oldu.

        İfadesinde, amcasının kiraladığı otomobili izinsiz alıp şehir turu atmak istediğini, eve dönerken de Yeşil'in otomobiliyle kendisine çarptığını, kazanın ardından da korktuğu için olay yerinden ayrıldığını söylediği öğrenildi.

        Sürücü belgesi olmadığı belirlenen B.K.'nın yalnızca bu suçtan ceza alması gerektiğini savunan avukatı Kanat da kazaya Yeşil'in sebebiyet verdiğini öne sürdü. Polisteki işlemlerin ardından B.K., adliyeye sevk edildi, Yeşil ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ