Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sığınmacı teknesinde Şırnaklı vatandaşlar yakalandı

        Şırnaklı aile ve göçmenler, denize açılmak üzereyken ölüm yolculuğuna çıkmadan yakalandı. İdil ilçesinde, güvenlik güçleri terör örgütü PKK üyelerine göz açtırmıyor. Devam eden operasyonlarda ise örgüte önemli bir zayiat verildi. Bölgedeki terör belasından ise en çok vatandaşlar etkilendi. Terör nedeniyle evlerini, yaşadığı bölgeyi terk eden vatandaşlar, Türkiye'nin farklı illerine doğru yöneldi.

        ŞIRNAKLI VATANDAŞLAR KAÇAKÇILARLA ANLAŞTI

        Öte yandan, çatışmadan kaçan bir aile ise soluğu İzmir'in Çeşme ilçesinde aldı. Karısını ve çocuğunu yanına aşan çaresiz vatandaş, kaçakçılarla anlaşarak ülkelerindeki iç savaştan kaçan sığınmacıların arasına bindi. Ancak Ege Denizi'nde operasyonlarını hızlandıran güvenlik güçleri, sığınmacılarla birlikte Şırnak'tan gelen vatandaşları ölüm yolculuğuna çıkmadan yakaladı.

        GÜVENLİK GÜÇLERİ DE ŞAŞIRDI

        Güvenlik güçleriyle görüşen şahıs, eşi ve çocuğuyla birlikte terörden kaçtıklarını ve deniz üzerinden önce Sakız Adası'na sonrada Almanya'ya gitmek istediklerini anlattı. Çaresiz kaldığını ifade eden şahıs, terörden uzaklaşarak ailesi ve çocuğuyla yeni bir yaşam kurmayı amaçladığını söyledi. Böyle bir manzarayla ilk defa karşılan güvenlik güçleri ise aileyi görünce şaşırdı. Şırnaklı aile, işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ