Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteli Ceren’le çoban Ethem tek bedende yaşıyor

        SONER ÖZCAN-GAZETE HABERTÜRK

        Antalya’da 2014 yılında, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ceren Ezgi Durgun, arkadaşı Berk Işıl ile birlikte Hürriyet Caddesi’nde motosiklet kazası geçirdi. Ağır yaralanan Durgun, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve henüz 26 yaşında hayata veda etti. Aile, beyin ölümü gerçekleşen Ceren’in organlarını, vasiyeti nedeniyle bağışladı. Ceren Ezgi’nin organları 5 kişiye yaşam verdi. O organlarla hayata tutunan hastalardan biri de kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 26 yaşındaki Ethem Çelebi oldu. Diyarbakır’da çobanlık yapan Çelebi, acil organ bekleme listesinde bulunuyordu ve uygun kalp bulunamazsa kısa süre içinde yaşamını yitirecekti.

        KIZINA CEREN İSMİNİ VERDİ

        Ceren’in kalbiyle yeni bir hayata başlayan Ethem Çelebi, nakilden sonra ikinci kez baba oldu. Çelebi, kızına Ceren Ezgi ismini verdi. Şu an 9 aylık olan kızına her baktığında kalbini aldığı Ceren’i hatırladığını söyleyen Çelebi, “Ceren Ezgi organlarının bağışlanmasını vasiyet etmeseydi ya da ailesi bağışlamasaydı, bugün ben de kızım da olmayacaktık. Hem sağlığımı hem kızımı ona borçluyum. Onun için her gün dua ediyorum” dedi.

        ETHEM ÇELEBİ'NİN EVİNİN DUVARINDAKİ FOTOĞRAF

        ‘KALBİNİN GÜZELLİĞİ BANA GEÇTİ’

        Kalbini taşıdığı Ceren’in bir fotoğrafını evinin duvarına asan Ethem Çelebi, “O, ailemizden biri artık. Sabah uyandığımda onun gülen yüzünü görüyorum. Nakilden sonra Ceren’in ailesiyle görüşmek istedim ama henüz böyle bir buluşmaya hazır olmadıklarını söylediler. Bir gün kızımla beraber Ceren’in anne ve babasını ziyaret etmek istiyorum. Onun kalbiyle hayatımda birçok şey değişti. Her şeyin iyi yanlarını görmeye çalışıyorum. Daha pozitifim. Ceren’in kalbinin güzelliği bana geçti. Tek sıkıntım işsiz olmam. Nakilden önce çobanlık yapıyordum ama şimdi yapamıyorum” diye konuştu.

        DİPLOMASI AİLESİNE VERİLMİŞTİ

        Ölümünden1 yıl önce organlarını bağışlayan güzel sanatlar fakültesi heykel bölümü son sınıf öğrencisi Ceren Ezgi Durgun, mezun olmadan önce sergi açmak istiyordu. Ceren’in yarım kalan heykel sergisi, arkadaşları ve hocaları tarafından tamamlanıp açılmıştı. Ceren’in diploması ise ailesine verilmişti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ