Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Genelkurmay Sur'da 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

        GenelkurmayBaşkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Sur'da yürütülen operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 236 olduğu bildirildi.

        Genelkurmay'ın açıklamasında Şırnak'ın İdil İlçesi'nde devam eden operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının da 166 olduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 25 Şubat gününe ait bilgiler şöyle

        Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 236’dır.), bir Kaleşnikof piyade tüfeği, yedi şarjörü ve bir tabanca ele geçirilmiş, dokuz el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 230’dur.)

        Şırnak İdil’de devam eden operasyonda; altı Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 şarjörü, 1.330 fişeği, bir roketatar, 25 roketatar mühimmatı, bir av tüfeği, iki tabanca, 18 fişeği, 75 el bombası, 12 M-16 şarjörü, 680 M-16 fişeği, üç Kannas şarjörü, 31 fişeği, 18 el yapımı patlayıcı, 30 kg amonyum nitrat, bir termal kamera, sekiz el telsizi, altı akü ve çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirilmiş, 40 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 166’dır.)

        Şanlıurfa Suruç’da, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan PKK PYD mensubu bir terörist, dört Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 şarjörü, 2.503 fişeği, yedi tabanca ve sekiz şarjörü ile birlikte ele geçirilmiştir.

        Hakkâri Şemdinli’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında bir roketatar, sekiz roketatar mühimmatı ve bir el yapımı patlayıcı ele geçirilmiştir.

        Ankara Mamak’da, Ankara-Samsun Karayolu üzerindeki Jandarma Yol Kontrol ve Arama unsurlarınca, bir Biksi makineli tüfeği, 287 fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü, 120 fişeği, iki el bombası, çok miktarda patlayıcı madde, fünye ve cep telefonu ele geçirilmiştir.

        Siirt’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen sekiz iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslara ait evlerde yapılan aramada; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, yedi şarjörü, 157 fişeği ve sekiz tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

        Erzurum’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen dokuz iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        Kilis Elbeyli’de, sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen biri yabancı uyruklu, iki şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        Gaziantep Oğuzeli’nde, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu üç şahıstan biri ölü, ikisi sağ olarak ele geçirilmiştir.

        Terör Örgütüne Üye Olmak Suçundan, Balıkesir’de bir, Erzincan’da bir, Kars’da bir ve Muş’da bir olmak üzere toplam dört iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ