Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu, Haşim Thaçi'yi tebrik etti

        Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kosova Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Haşim Thaçi'yi akşam saatlerinde telefonla arayarak tebriklerini iletti. Görüşmede Davutoğlu, Türkiye'nin dost ve kardeş Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olduğunu ve Kosova'ya bağımsızlığından bu yana her alanda verilen güçlü desteğin bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, ikili işbirliğini daha da geliştirmek için her düzeyde çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

        Türkiye'nin, Kosova'nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme sürecine ve dünya milletler ailesinin güçlü ve saygın bir üyesi olarak yoluna devam etmesine büyük önem verdiğini belirten Davutoğlu, bu konulardaki işbirliği ve destekleri sürdüreceklerini iletti.

        Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi de teşekkürlerini sunarak, Türkiye'nin bağımsızlığından beri Kosova'ya verdiği kararlı destek için Davutoğlu'na ve Türk halkına şükranlarını sunmak istediğini ifade etti. Thaçi, yeni görevinde Kosova halkının birliği ve refahı için çalışacağını, Türkiye ile Kosova arasındaki mükemmel ilişkilerin daha da ileri taşınması için bugüne kadar olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı görevinde de çabalarını sürdüreceğini belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ