Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Kuyumcukent dolandırıcıları yakalandı

        Müslim SARIYAR/İSTANBUL

        Şüphelilerden birinin aynı yerde altın döküm atölyesi olduğu ortaya çıktı.Polisi harekete geçiren dolandırıcılık, geçtiğimiz hafta Bahçeler'deki Kuyumcukent AVM'de yaşandı.iddiaya göre kendisini toptancı olarak tanıtan Mahmut E., geçtiğimiz ay bir işyeri kiraladı. Aynı yerde bulunan imalatçılara farklı zamanlarda 1000 ile 2000 Tl değerinde altın yüzük yaptırdı. Geçtiğimiz gün de 12 imalatçıyla iş görüşmesi yaptı. Bu görüşmede her bir imalatçıya 18 ayar 4 bin yüzük sipariş etti. İmalatçılar, 900 gram has altın kullanarak siparişleri tamamladı. Mahmut E. de telefonla aradığı imalatçılara Çarşamba akşamı ürünleri alması gerektiğini söyledi. İmalatçılar da yüzükleri poşet içerisinde çalışanları aracılığıyla Mahmut E.'ye gönderdi. Önce aldığı poşetler ile içeri giren kısa süre sonra da dışarı çıkan Mahmut E., poşetleri çalışanlara geri verip, "Para gecikti, paranızı getireyim" diyerek işyerinden ayrıldı. Aradan geçen süreye rağmen dönmedi. Bunun üzerine imalathane sahiplerinde Hasan K. çalışanını telefonla arayarak ne olduğunu sordu.

        Aldığı yanıt karşısında ikna olmayan Hasan K. hemen bekleyen çalışanların yanına geldi. Poşetleri açtığında ise altın yüzüklerin imitasyon yüzükler ile değiştirildiğini gördü.

        Başlatılan soruşturmada Mahmut E.'nin ofisinin duvarından bitişikteki boş dükkana açılan bir delik olduğunu tespit edildi. Mahmut E.'nin "Tartıp getireceğim" dediği altınları delikten çete üylerine verdiği yerlerine de imitasyon yüzükler koyduğu anlaşıldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Mahmut E.'yi kısa sürede gözaltına aldı. Ardından da 2 suç ortağı bulundu. Suç ortaklarından birinin Kuyumcukent'te altın döküm atölyesi sahibi olduğu belirlendi. Şüphelinin imitasyon yüzükleri yaptığı tespit edilirken piayasa değeri 2 milyon TL olan 12 kilogramişlenmiş altının başka bir atölyede eritildiği ortaya çıktı. Ancak tüm aramalara rağmen altınlar bulunamadı.Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ