Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da özel harekat polis İdris Bolat şehit oldu

        HABERTÜRKHABER MERKEZİ

        24 yıl önce şehit olan amcasının isminin verildiği özel harekat polisi de şehit oldu.Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sürdürülen operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 23 yaşındaki özel harekat polisi İdris Bolat şehit oldu. Bolat'a 1992'de Diyarbakır'da şehit olan amcasının adının verildiği belirtildi.

        Operasyonların devam ettiği Yüksekova'nın Orman Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada özel harekat polisi İdris Bolat şehit düştü. Şehidin naaşı, hava muhalefeti nedeniyle karayoluyla Hakkari'den Van'a gönderildi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Amasya'ya uğurlandı.

        MUHTAR ŞEHİT HABERİNİ VEREMEDİ

        Bolat'ın şehit haberini vermek için Amasya merkez Helvacı Mahallesi'ne giden Amasya Emniyet Müdürlüğü görevlileri, İl Müftüsü İsmail İpek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin, evde kimseyi bulamadı. Bunun üzerine mahalle muhtarı Salim Kelek, cep telefonundan baba Osman Bolat'a ulaşıp "Bir imza işin var. Buradaki polis arkadaş seni bekliyor. Seni hemen almam lazım" dedi.

        Muhtarın arabasıyla şehir merkezine gidip getirdiği 3 çocuk sahibi Osman Bolat ile eşi Meryem Bolat, evin önündeki polis aracı ve ambulans ile kalabalığı gördü. Müftü İsmail İpek babaya acı haberi verdi. Gözyaşları içinde kalan Bolat çifti evlerine girerken sokağa polisler tarafından Türk bayrağı asıldı.

        ADINI ALDIĞI AMCASIYLA KADERİ DE AYNI OLDU

        Özel harekat polisi İdris Bolat'a 1992'de Diyarbakır'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan amcası İdris'in isminin verildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ