Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Pilot: Hafif türbülans var, uçaklar sola yatıyor

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Türk Hava Yolları'nın Paris'ten İstanbul'a gelen yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'nın Florya-Ataköy yönündeki pistine teker koyacağı sırada pilotun, Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne verdiği türbülans bilgisi dikkat çekti. Airbus 321 tipi uçağın kadın pilotunun,"Pistin ilk üçte birlik kısmında hafif bir türbülansla uçaklar sola yatıyor. Uçak tam palye(uçağın burnunun kaldırılması) esnasında sola yatıyor. Öndeki uçakta aynı şeyi yaşadı,bizde yaşadık.Hafif bir türbülans var, bilgi diğer uçaklara"diye kule görevlilerine bilgi verdi.

        "DİKKAT PİSTTE KÖPEK VAR"

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ekipler kuşlar dışında nadir de olsa apronda nereden girdiği belli olmayan köpeklerle de mücadele ediyorlar.

        Geçtiğimiz yıl aprona nereden girdiği belli olmayan köpekler nedeniyle bazı uçaklar pas geçmiş iniş yapan bir THY uçağı ise köpeğe çarpmıştı. Salı günü de bir uçağın pilotu,o an inişlerin yapıldığı Ataköy-Florya yönündeki pisten geçen bir köpek gördü.

        Bunun üzerine pilot, uçuş emniyetini köpeğin tehlikeye düşürmemesi adına hemen Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne pisti kateden köpek gördüğü bilgisini verdi.

        Pilot, kontrolöre "Echo 5'den(apron ile pisti birbirine bağlayan taksiyolu) hotel 4 (taksiyolu) tarafına pisti bir köpek kat etti. Park yeri tarafındadır, şimdi bir kontrol ettirebilir misiniz" demesi dikkat çekti.

        Ekipler uçuş emniyetini köpeğin tehlikeye düşürmemesi için bilgilendirme üzerine hemen harekete geçti. Uçaklar inişlerine devam ederken,ekiplerin de havalimanı apronuna nerden girdiği henüz tespit edilemeyen köpeği arama çalışmalarına başladığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ