Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Kırşehir'de cinsel istismardan 5 kişi tutuklandı

        Kırşehir Kaman ilçesinde sosyal medyadan tanıştığı genç kıza cinsel istismarda bulunan 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, Kaman ilçesinden F.Ö., Ankara Çankaya'da yaşayan kız öğrenci H.A. ile sosyal medya üzerinden tanıştı. Bir süre sonra arkadaşlıklarını ilerleten zanlı, genç kızı Kaman'a davet etti. İddiaya göre, Kaman ilçesinde parkta buluşan zanlı, sosyal medya kurbanı genç kızı kandırarak ilçe merkezinde terkedilmiş bir binaya götürüp 4 erkek arkadaşıyla birlikte cinsel istismarda bulundu.

        Genç kızın zanlıların elinden kurtulup ilçe polis merkezine sığınması üzerine zanlılar Ö.Y, H.K, F.Ö, T.K ve E.Y. Asayiş şube polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İlçe polis merkezinde haklarında yapılan işlemler sonrası 5 zanlı çıkarıldıkları mahkemece, kişi hürriyetini yoksun kılma, hile ile alıp götürme ve toplu tecavüz iddiasıyla 5 zanlı tutuklanarak Kırşehir cezaevine gönderildi.

        Sosyal medya üzerinden yaşanan cinsel istismar konularına değinen yetkililer, "Gençlerin ve çocukların sosyal medya aracığıyla iletişim kurmaları güzel. Ancak sosyal medyada iletişim kurduğunuz kişilere de dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin, yüz yüze görmediği, tanımadığı ve kendi yaşlarının üstünde olan kişilerle görüşmesi tehlikeli. Kötü niyetli kişiler kendilerini çok farklı tanıtarak çocukları kandırabiliyor. Bu yüzden, sonucun üzücü olmaması için anne ve babalar internet kullanımı kontrol altında tutmalı. Çocuğunuzun kullandığı sosyal medya mecraları ve internet sitelerini kontrol edin. Tabii ki çocuğunuzla internette neler yaptığı, kimlerle iletişim kurduğu konusunda sürekli konuşun." sözleriyle anne-babaları uyardı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ