Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin'de 1 asker şehit oldu

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR- Kenan TAŞKIN TRABZON

        Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı açtığı keşkin nişancı ateşiyle ağır yaralanan jandarma uzman çavuş Ethem Hacımahmutoğlu kurtarılamayarak şehit oldu.

        ŞEHİT ASKER SON MEKTUBU MİNİK ÖĞRENCİDEN ALDI

        Aslen Kahramanmaraşlı olan ve 6 yıldır Trabzon'da Toklu mahallesinde yaşayan Şehit Asker Ethem Hacımahmutoğlu'nun ailesi acı haberin ardından Mardin'e gitti.

        Şehit Hacımahmutoğlu sosyal paylaşım sitesinden son olarak İzmir'in Menemen ilçesinde eğitim gören 3. sınıf öğrencisi Arda Yarahmet'in gönderdiği mektubu paylaştı. Küçük öğrencinin yazdığı mektupun sonunda, "İnşallah size bir şey olmaz" temennisinde bulunduğu görüldü. Şehit askerin cenazesi Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.

        ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu 26 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu'nun Trabzon'da yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

        İl Garnizon Komutanlığı yetkileri, sağlık ekibi ile şehit ailesinin Ortahisar ilçesine bağlı Toklu Mahallesi'ndeki evine gelerek, baba Ali Murat ve anne Rahime Hacımahmutoğlu'na, evlatlarının şehadet haberini verdi.

        Acı haber üzerine gözyaşı döken baba Ali Murat Hacımahmutoğlu, Türk bayrağı asılan evinin önünde taziyeleri kabul etti. Geçirdiği baygınlık üzerine sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Rahime Hacımahmutoğlu ise "Beni tutmayın, oğlumun düğününe gidiyorum." ifadelerini kullandı.

        Şehidin anne ve babası, bir süre sonra askeri görevliler eşliğinde ambulansa bindirilerek Trabzon Havalimanı'na hareket etti. Kahramanmaraşlı olan ancak uzun yıllardır Trabzon'da ikamet eden aile, uçakla şehidin cenazesinin defnedileceği memleketlerine gitti.

        Yaklaşık 1 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Hacımahmutoğlu'nun, 3 ay önce dizinden ameliyat geçirdiği, tedavisinin ardından rapor almak yerine görev yeri Bitlis'in Tatvan ilçesine döndüğü öğrenildi.

        Bekar olan şehit asker, geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunuyordu. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ