Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DAEŞ’in Katyuşa füzelerini 700 DAEŞ'li atıyor
        1

        Nurcan İNAL / Neşet DİŞKAYA / GAZETE HABERTÜRK

        Kilis’te 17 can alan terör örgütü DAEŞ’in Katyuşa roketleri Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez kasabasının 15 km doğusundaki Elbil, Savran, Soran, Caka, Havar ve Kefrang bölgelerinden ateşleniyor. Bu bölgelerde yaklaşık 700 DAEŞ militanı bulunuyor.

        2

        Terör örgütünün bu roketleri kullanma sebebi olarak da radar sistemine takılmaması gösteriliyor. Roketlerin taşınabilir rampalardan fırlatıldığı, DAEŞ’lilerin sürekli yer değiştirmesi nedeniyle imha edilmelerinin zor olduğu belirtiliyor.

        3

        DAEŞ’İN CEPHANESİ

        DAEŞ terör örgütü 2013 yılının mayıs ayında Suriye’ye girdiğinde Deyrizor bölgesinde Esad’a ait çok sayıda mühimmat yüklü TIR, Doçka, tank, uçaksavar, uzun ve kısa menzilli silahlara el koydu.

        4

        10 Haziran 2014’te Irak’ın Musul kentini ele geçirmesiyle Ortadoğu’nun ve Irak ordusuna ait en büyük silah deposunu ele geçirdi. Terör örgütü buradaki tüm tanklar başta olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmatı Deyrizor kasabasına yığdı.

        5

        2014’te DAEŞ’in Kobani’ye saldırısı sırasında ABD tarafından YPG’lilere havadan atılan çok sayıda el bombası, piyade tüfeği ve roketatar DAEŞ’in eline geçti.

        6

        Terör örgütü daha sonra YPG, ÖSO, El Nusra ve Esad güçleriyle girdiği çatışmalarda ele geçirdiği bölgelerdeki silah ve mühimmatlara da el koydu.

        7

        BOMBA İMALATHANELERİ

        DAEŞ’in elinde ABD, Rusya, İran ve Irak gibi ülkelere ait silahlar da var. Suriye’nin iç kesimlerinde ise terör örgütünün bomba imalathaneleri bulunuyor. Hazırlanan bombalar özel çelikten yaptıkları bataryalara yerleştirildikten sonra fırlatılıyor.

        8

        52 ÜLKEDEN BİNLERCE MİLİTAN

        Terör örgütü, El Bab’ın kuzeyindeki dağın altında kendi ürettiği cephanesini saklıyor. El Bab bölgesinde 5 bin DAEŞ’li terörist var. Cerablus ile Azez arasındaki bölgede ise 52 ülkeden 15 bin DAEŞ militanı bulunuyor.

        9

        DAEŞ’in elinde makineli silahlar, keskin nişancı ve farklı otomatik tüfekler, çok namlulu roketatar, Grad füzesi, havan topları, Katyuşa roketleri, füzeler, Scud, AKM tipi silahlar, G36 tüfekler ve elle taşınabilir tüfekler var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ