Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) Kandilli'deki villasındaki kaçak bölümler yıkıldı

        Amerika'da tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) Kandilli'deki villasının kaçak kısımlarının yıkımına başlandı.

        Rıza Sarraf'ın Kandilli'de aldığı ve yanına yaptığı inşaat nedeniyle tartışmalara konu olan villası için belediye ekipleri harekete geçti.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından köşkün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapıyı yıkılmaya başlandı. Köşkün tadilatta değiştirilen kısımlarının yıkılarak, aslına uygun olarak yeniden inşa edileceği öğrenildi.

        Yıkım çalışmalarını izleyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "Biz gelen ihbar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık suç duyurusu neticesinde dava açmaya karar verdi. Dava devam ediyor. Yıkım olması güzel bir gelişme. Ancak yeterli değil. Çünkü esas ana yapıdaki kaçak çatı katı ve binanın taban alanının genişletilmesi için uğraşılmış ve bozulmuş. Tamamıyla tarihi eser yeniden yapılmış, tarihi eser olma özelliğin kaybetmiş. Yıkımın o binada da yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ