Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Can Dündar'a silahlı saldırı anı görüntüleri (VİDEO)

        HABERTURK.COM

        Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı girişimi düzenlendi. Sivas nüfusuna kayıtlı 1976 doğumlu Murat Şahin isimli saldırgan gözaltınaalınarak, Asayiş Şube ekiplerine teslim edildi. Saldırganın 1 çocuk babası olduğu ve tehdit, hakaret ve yaralamadan 1'er sabıkası bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Can Dündar, saldırı girişiminden yara almadan kurtulurken, seken kurşunlardan biri NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı.

        İstanbul Adalet Sarayı'nda Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasında karar için ara verilirken, Murat Şahin isimli saldırgan, Can Dündar'a "Vatan haini" diye bağırarak üç el ateş etti.Kurşunlardan biri NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı. Şenkal'ın da durumunun iyi olduğu öğrenilirken, aldığı yaranın tedavisi için hastaneye götürüldü.

        CAN DÜNDAR'DAN AÇIKLAMA: SALDIRI DOĞRUDAN BANA YÖNELİKTİ

        Can Dündar bunun bir gözdağı olduğunu söyledi. Dündar, saldırı girişimi sonrası yaptığı kısa açıklamada, "İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Doğrudan bana yönelikti, saldırganı gördüm" dedi.

        İşte saldırgan Murat Şahin

        SALDIRI GİRİŞİMİNDE YARALANAN MUHABİR: SEKEN KURŞUNLARDAN BİRİ BACAĞIMA GELDİ

        O anlara tanıklık eden ve kendisi de seken kurşunlardan yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkalolay anı için"Saldırgan gözaltında, Can Dündar adliyeye girdi ben de ambulans bekliyorum. Can Dündar’ın yanına birisi yaklaştı. Bir şeyler söyleyip ateş etti. O sırada seken kurşunlardan biri bana, bacağıma geldi. Şimdi ambulans geldi arkadaşlar beni tedavi ediyorlar" dedi.

        Silahlı saldırı girişiminde bulunan saldırganı Can Dündar'ın avukatı ve eşi Dilek Dündar'ın yakaladığı ve ardından polisin müdahale ettiği belirtildi. İşte o anlardan bir görüntü...

        Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'da saldırı girişimini anlattı. Dilek Dündar, "Silahı görünce üzerine gittim. O sırada 'vatan hainisin' deyip iki defa ateş açtı. Can'ı o sırada başka bir yere kaçırdılar" dedi.

        SALDIRGANIN YAKALANMA ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

        "KİMSEDEN EMİR ALMADI"

        Olayın ardından gözaltına alınan Murat Şahin'in Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

        Şüphelinin sorgusunda, Can Dündar'ı sürekli basından takip ettiğini ve sevmediğini belirterek, "MİT tırlarıyla ilgili yazdıkları yüzünden iyice uyuz oldum. İstesem çok rahat öldürebilirdim. Amacım bacağından vurup ders vermekti." dediği öğrenildi.

        Dündar'ın bugün adliyede olacağını basından öğrendiğini ifade eden Murat Şahin'in, saldırıyı gerçekleştirmek için kimseden emir almadığını söylediği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ