Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gezici şikayet aracının ilk durağı İzmir

        Kamu Denetçiliği Kurumunca başlatılan yeni uygulama kapsamında Türkiye'yi dolaşacak "gezici şikayet aracı" ile vatandaşların şikayetleri yerinde alınacak.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2012 yılı haziran ayında "idarenin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarını incelemek, bunların insan haklarına ve adalet anlayışına, hukuka ve hakkaniyete uygunluğunu araştırmak ve önerilerde bulunmak" amacıyla kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu, 2013 yılı mart ayından bunu yana vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiriyor.

        Kurum, hak arama kültürünün geliştirilmesi ve insan haklarına dayalı adalet anlayışının yerleştirilmesi hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor.

        3 yılda 21 bin 131 başvuruyu değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu, tavsiye kararlarını ilgili idarelere gönderdi. Vatandaşların yönetime katılmasını, uzlaşı ve ara buluculukla sorunları çözmeyi amaçlayan kurum, bugüne kadar 236 dosyada ilgili kamu idaresine tavsiyede bulundu. Kuruma en çok "kamu personel rejimi"ne yönelik şikayet başvurusu yapıldı.

        Bunu eğitim, öğretim, gençlik, spor ile çalışma ve sosyal güvenlik alanları takip etti.

        "GEZİCİ ŞİKAYET ARACI" TÜRKİYE'Yİ DOLAŞACAK

        Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve şikayetleri yerinde alarak bilgilendirme görevini yerine getirmek amacıyla "gezici şikayet aracı"nı hizmete soktu.

        Bilgilendirme yapmak ve şikayetleri yerinde toplayıp halka ikamet ettikleri şehirlerde hizmet vermek amacıyla yollara çıkacak aracın ilk durağı İzmir olacak.

        Türkiye turuna bu ilden başlayacak olan Kamu Denetçiliği Kurumu, 24-25 Mayıs'ta İzmirlilerle bir araya gelecek. Uzmanlar tarafından kurum hakkında bilgilendirmenin yapılacağı ve kuruma nasıl başvuruda bulunulacağının anlatılacağı "gezici şikayet aracı"nda şikayetler de dinlenecek.

        Farkındalık oluşturarak idare ile vatandaşlar arasında köprü kurmak ve sorunları yerinde çözmek için hizmete alınan "gezici şikayet aracı", İzmir durağının ardından turlarını sürdürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ