Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Mardin ve Hakkari'den şehit haberi

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Soğukkoyu köyüne ev aramasına giden askerlere içerideki teröristler ateş açtı. Çıkan çatışmada Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna ile Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit oldu.

        HAKKARİ'DE 4 ŞEHİT

        Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Daniyar, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kerim Örtücü, 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek ve 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Koçak şehit oldu.

        Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu.

        Bölgeye sevk edilen takviye timler, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonu sürdürüyor. (AA)

        İKİ ŞEHİT DE ÇORUM'DAN

        Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın (29) Çorum'daki babaevinde yas var.

        Mardin'in Derik ilçesindeki bir eve güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Ayna'nın şehadet haberi, Çorum'un Osmancık ilçesindeki babaevine ulaştı.

        Evli ve bir çocuk babası Ayna'nın şehit olduğu haberi, Yeni Mahallesi'nde oturan baba Muzaffer Ayna'ya Kaymakam Cemalettin Demircioğlu, Belediye Başkanı Hamza Karataş ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz tarafından verildi.

        Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

        Şehidin 2007 yılında göreve başladığı, kısa bir süre sonra yeni görev yeri Bolu'ya geçeceği öğrenildi. Şehidin babası Muzaffer Ayna'nın Osmancık Belediyesinde memur olarak görev yaptığı, Muğla'da yaşayan eşi Nazlı Ayna'ya da yetkililer tarafından haber verildiği belirtildi.

        Şehidin naaşının Mardin'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp yarın öğle vakti defnedileceği öğrenildi.

        Mardin'in Derik ilçesinde bir eve güvenlik güçlerince operasyon düzenlenmiş, evden açılan ateşe güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuştu.

        GÖREV YERİNE BUGÜN DÖNMÜŞTÜ

        Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi yarın memleketi Çorum'da toprağa verilecek.

        Mardin'in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerler, evin önünde araçtan inerken uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Hain saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit düştü. Şehadet haberi İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından şehidin Buhara Evler Mahallesi 7. Sokak'ta yaşayan ailesine verildi. Şehidin eşi Gülay Erkoç, annesi ve babası Hüseyin Erkoç acı haberle yıkıldı.

        Şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un evli ve Aybüke (12) ile Hüseyin Emre (6) adında 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Erkoç'un eşiyle birlikte 2 gün önce Çorum'da bir yakınının cenazesine katıldığı, görev yerine bugün döndüğü öğrenildi.

        TEMMUZDA GÖREV YERİ DEĞİŞECEKTİ

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkoç'un son atamalarda Isparta'ya tayin olduğu, Mardin'deki görevinden Temmuz ayında ayrılacağı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesinin yarın Çorum'da toprağa verileceği öğrenildi.

        ANTALYA'DA YAS VAR

        Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Daniyar'ın Antalya'daki baba ocağına ateş düştü.

        Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu. 4 şehitten biri olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Daniyar'ın Antalya'nın Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi Akdeniz Sitesi C Blok'ta oturan ailesine acı haber öğle saatlerinde verildi. Oğullarının şehit olduğu ile baba Hasan Daniyar ile anne Songül Daniyar sinir krizleri geçirdi. Şehidin 15 gün önce izne geldiği, kardeşi Tunahan Daniyar'ın ise Eskişehir'de yaşadığı öğrenildi.

        Bekar olan Ali Daniyar'ın yarın öğle namazına müteakip Uncalı Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi. Şehidin yaşadığı apartman ve sitenin girişine dev Türk bayrakları asıldı.

        ORDU'DAKİ AİLESİ YASTA

        Hakkari'de teröristlerce şehit edilen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün acı haberi, memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu.

        Hakkari-Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 4 askerden Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün acı haberi memleketine ulaştı. 4 aylık uzman çavuş olan ve ilk görev yerinde şehit düşen Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün Ordu'nun Ünye İlçesi Taflancık Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi Ünye Kaymakam vekili olan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ünye İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Coşkun ve Ünye Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Vahap Özyılmaz tarafından verildi.

        Acı haberi alan aile, gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi 48 yaşındaki Maide Örtücü, "Biz burada rahat uyuyalım diye canlarınızı verdiniz oğlum, Allah bizi de senin şefaatine nail eylesin oğlum, bizi seninle buluştursun oğlum, Uzun uzun ağrılar diner, ayaklarımın ağrısı dine ama yüreğimin ağrısı dinmez oğlum" diyerek oğlunun ardından ağıt yaktı.

        "Hainlere inat ağlamayacağım" diyen baba 51 yaşındaki Ahmet Örtücü, "Yavrum inşallah şehitlik mertebesine ulaştı. Bize dayanmak çok zor" diye konuştu. Üç erkek kardeşin en büyüğü olan Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü, yarın Ünye Şehir Stadı'nda düzenlenecek törenin ardından son yolculuğa uğurlanacak.

        3 AY ÖNCE YARALANMIŞTI

        Hakkari'de teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Koçak'ın, Yozgat'ın Çekerek İlçesine bağlı Kayalar Köyündeki baba evine acı haber ulaştı. Şehit Uzman Çavuş Koçak 3 ay önce yine bir çatışmada yaralanmıştı.

        Uzman Çavuş Harun Koçak'ın şehit olduğu haberi, Kayalar Köyü'ndeki babası Alim ve annesi Miyase Koçak'a İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Çekerek Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu tarafından verildi. Acı haberin baba ocağına ulaşmasının ardından köyün girişine ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Uzman Çavuş Harun Koçak'ın 3 ay önce de vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

        Köy muhtarı Ahmet Tatlı, şehadet haberini sabah saatlerinde aldıklarını ve çok üzüldüklerini söyledi. Muhtar Tatlı, "Köyümüzden terörle mücadelede görev yapan çok sayıda arkadaşlarımız var. Bu uğurda bayrak için can vermeye hazırız. Bir Harun'umuz gitti, bin Harun oluruz. Bu PKK örgütüne de hiçbir zaman taviz vermeyiz. Sevindirmeyiz. Üzüldük ama her kula her köye de nasip değil bir şehit vermek, şehit çıkarmak" dedi.

        Köy muhtarı Ahmet Tatlı, şehidin daha öncede yaralanarak gazi olduğunu belirterek, " daha önce de şarapnel isabet etmişti, yanındaki arkadaşları da şehit olmuştu. Demek ki şehitlik mertebesi bugün ona nasip oldu. Üzüntülüyüz, ama gururluyuz. Bir ay içerisinde babannesi vefat etmişti, onun cenazesine gelmişti. Sevilen, sayılan gençlerimizden biriydi. Köyümüzden asker ve polis olarak çok görev yapan var. Onlar da gerekirse kahramanlar gibi görev yapıp, bu uğurda taviz vermezler" diye konuştu.

        ŞEHİT ASTSUBAY AĞUSTOS AYINDA DÜĞÜNÜNÜ YAPACAKTI

        Hakkari Çukurca'da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek'in (24) Kırşehir'deki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit Astsubay Gevrek'in Ağustos ayında düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

        Astsubay Gevrek'in şehit olduğu haberi, Kırşehir Jandarma Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından kent merkezindeki Ahi Evran Mahallesi'nde bulunan evlerinde babası Hasan ve annesi Bahtıgül Gevrek'e verildi. Haberin ardından şehit evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı.

        Edinilen bilgilere göre, şehit astsubay Gevrek Ankara Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan 2012 mezun oldu. İlk görev yeri olan Sinop'a gittiği ve iki yıl sonra da Hakkâri Çukurca'da göreve başladı. Ankara'ya tayini çıkan ve son görevinde şehit olan Astsubay Gevrek'in yakınları, şehidin 15 gün sonra düğün hazırlıkları için Kırşehir'e geleceği ve Ağustos ayında düğününü yapmayı planladığını söyledi.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KETEM biriminde hemşire olarak görev yapan şehit astsubayın resmi nikâhlı eşi Tansu Yılmaz Gevrek de haberi alır almaz şehidin baba ocağına geldi.

        Şehit Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek'in cenazesinin yarın Kırşehir'e getirilmesi ve öğle namazı sonrası Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ