Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Şirinevler'de engellilerin çilesi son buluyor

        GÖKHAN ARTAN - GAZETE HABERTÜRK

        Şirinevler’deki izdiham geçidi defalarca sayfamıza manşet oldu. Üstgeçit malum... Minibüs, otobüs, metrobüs ve metro duraklarının bulunduğu önemli bir noktada.

        Şirinevler ve Ataköy arasında da geçişi sağlayan üstgeçitte izdiham nedeniyle yaşanan eziyeti vatandaşın çektiği karelerle de gündeme getirmiştik. Yüzlerce yolcunun kullandığı, özellikle iş çıkışı saatlerinde üstgeçidin içinden çıkılmaz halini çarpıcı fotoğraflarla gösterdik.

        MEYDANDA YOK

        Milletin birbirini ezdiği akıllara zarar veren manzaraların yaşandığı üstgeçit engellilere de geçit vermiyordu. Şu an var olan üstgeçidin Ataköy yönünden giriş çıkışlarda engelli asansörü bulunurken, Şirinevler meydan tarafında ne asansör ne de tekerlekli sandelye için bir düzenek yoktu.

        Bu durum engellilerin büyük sıkıntı yaşamasına yol açıyordu. Sadece meydandakiler değil metro ile gelen engelli vatandaşlar da asansörle çıktıktan sonra üst geçitten Şirinevler meydan tarafına inmek için duyarlı vatandaşların yardımını bekliyorlar.

        YENİ GEÇİT YAKINDA

        Şirinevler meydan tarafına geçemeyen birçok engelli ise çareyi otobüslerle bir kilometre uzaklıktaki Yenibosna’ya gitmekte buluyorlar. Nihayet engellilerin bu çilesi son buluyor. Şirinevler’de engellilerin de kullanımına uygun yeni bir üstgeçit yapılıyor.

        Çalışmaların tamamlanmasıyla engelliler geniş üstgeçidi rahatlıkla kullanarak karşıya geçebilecek veya toplu ulaşım araçlarına binebilecek. Aynı zamanda zaman zaman görülen izdiham görüntüleri de geniş üstgeçit sayesinde engellenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ