Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk yayınına cep telefonuyla görüntülü bağlantı yaparak, askeri kalkışma girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Paralel yapılanmanın teşvik ettiği bir harekettir. Ülkemizin beraberliğine yönelik bu harwekete karşılık inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla gereken cezayı alacaktır. Milletin üzerine gelmenin bedelini bunlar çok ağır ödeyeceklerdir. Bu konuda bizler atılması gereken adımlar neyser dik durmak suretiyle bu adımı atacağız. Meydanı onlara bırakamayız. Kararlı bir şekilde bu işin üzerinegideceğimizi bildirmek istiyorum. Milletime de bir çağrı yapıyorum, milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Milletçe toplanalım ve bu azınlık grubu tanklarıyla toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa orada yapsınlar. Halkın üzerinde bir güç ben tanımadım ömrü hayatımda.

        Kesinlikle emir komuta çalışmamaktadır. Şu anda emir komuta zinciri tamamiyle askıya alınmıştır. Çiğnenmiştir. Zaten bu ülkede cumhurun başı olarak ben cumhurbaşkanıyım ve başkomutanım aynı zamanda. Başkomutan olarak benim haberimin olmadığı böyle bir adımı atanlara yargı zaten hemen cevabını verdi. Gereği neyse bunu zaten yapacağız, bundan kimsenin endişesi olmasın.

        Bu tür olayların olduğu zamanlarda hava iyice bulanık olur. Şu anda da böyle bir bulanık hava söz konusudur. Ve bu havayı bulanık hale getirenler bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Bunu da özellikle ifade etmek isterim.

        Bu ülke demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülkedir. Dolayısıyla demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülke olarak, şahsım bu ülkede başkomutandır. Başkomutan olarak benim haberim olmayan, benim bilgim olmayan bu harekete yargı da gereken cevabı verecektir.

        Bunun bedelini yargı önünde çok ağır ödeyeceklerdir. Ve bu şu anda demokrasiye inanların da işini kolaylaştıracaktır.

        Siz nasıl stüdyonuza geldiyseniz, ben de şimdi milletime çağrı yapıyorum. Meydanlara gelin ve meydanlardan gereken cevabı verelim.

        Ben kesinlikle bu darbecilerin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamıştır. Er veya geç bunlar yok olmuşlardır." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ