Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2016 Üniversite Tercihleri Ne Zaman?

        PERVİN KAPLAN - GAZETE HABERTÜRK

        Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) puanları ile birlikte hem LYS hem de Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yerleştirme puanlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar için de yükseköğretim kurumları için tercih süreci başlamış oldu.

        Ancak bugün başlayacak olan üniversite tercihleri için YÖK erteleme kararı aldı. Tercihler 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih tarihlerinin değişmesi ile birlikte adaylar için de 8 gün olan süre 6 güne inmiş oldu.

        Tercihlerinizi yaparken 2016 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu kullanacaksınız.

        Ancak dikkat, bu kılavuz değişecek. Çünkü OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile 15 vakıf üniversitesi kapatıldı. Bu üniversitelerle ilgili bilgiler ise kılavuzda yer alıyor.

        YÖK, öğrencilerin tercih hatası yapmaması için bu üniversiteleri kılavuzdan çıkaracak. Bu yüzden de en son çıkan kılavuzu kullanmanız gerekiyor. Bu bilgilerin yer aldığı yeni kılavuzu da ÖSYM’nin internet sitesinden edineceksiniz.

        Sınavlarda gösterdiğiniz başarının ve elde ettiğiniz puanların boşa gitmemesi için tercih listesini hazırlarken dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü hatalı hazırladığınız bir tercih listesi sizin açıkta kalmanıza neden olabilir. Üstelik tercih listenize de okumak istediğiniz bölümleri yazmanız lazım. Aksi halde her yıl hatalı tercihleri yüzünden tekrar sınava giren yarım milyona yakın genç gibi istemediğiz bir bölümde okuduğunuz için sizler de sınava girmek zorunda kalabilirsiniz.

        Bu süreçte sizi çevreniz “Puanınız yazık olmasın” diyerek yönlendirmek isteyecektir. Ancak unutmayın, seçtiğiniz bölümde okuyacak olan sizsiniz. Bu yüzden istemediğiniz bölümleri tercih listenize almayın. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tercih ve yerleştirme sisteminde değişiklikler var. Tercihlerinizi hazırlarken bunları dikkate almanız gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ