Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 50. Dönem Özel Harekat polisleri mezun oldu

        Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığında eğitim gören 50'nci Dönem Özel Harekat kursiyerlerine diplomaları törenle verildi.

        Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında gerçekleşen 50. Dönem Özel Harekat Kursu Mezuniyet Töreni'nde konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk, özel harekat polislerinin terörle mücadelenin göz bebekleri olduğunu, dosta güven, düşmana korku saldığını söyledi.

        Özel harekat polislerinin devletin tüm yönetim kademelerinde ve gerekse milletin gönlünde müstesna bir yeri bulunduğunu dile getiren Baştürk, kahramanlıklarının her zaman takdirle karşılandığını belirtti.

        Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığının 15 Temmuz akşamı görülmemiş bir hainliğe maruz kaldığını anımsatan Ali Baştürk, "51 kahramanımızı, FETÖ/PDY tarafından devşirilerek devletine düşman hale getirilen hain çetenin girişiminde şehit verdik. Biliyoruz ki şehitlik Hakk'a yürümenin en güzel şekli, kutlu bir yolculuğun şerefle noktalanmasıdır. Bu yürüyüş imtihanlarla dolu bir hayattan, ebedi nimet ve saadetlerle dolu gerçek bir hayata geçiş yolculuğudur." dedi.

        Konuşmaların ardından, 50. Dönem Özel Harekat eğitimlerini tamamlayarak dereceye giren polislere sertifikaları, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Baştürk tarafından verildi. Kursiyerler için sertifika töreni sonrasında dua okundu ve kurban kesildi.

        Marşlar eşliğinde yürüyüş yapan kursiyerler, "özel harekat yemini" etti. Töreni izleyen ailelerin de duygusal anlar yaşadıkları görüldü.

        50. Dönem Özel Harekat Kursuna katılarak dereceyle mezun olan polislerden bazıları, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        "15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ"

        Daha önce Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlıkta görev yaptığı ve kendi isteğiyle özel harekat polisi olmayı tercih ettiğini ifade eden T.A, 3.5 aylık bir eğitim sürecinden geçtiklerini söyledi.

        T.A, şunları söyledi:

        "Gerek hocalarımız, gerek teknik donanım olarak dünyadaki en profesyonel ekibe sahibiz. Bizde aynı zamanda şehadet gücü de var. Bütün dünya bir olsa, bu imanla eğitim almış bu ordu son damla kanına kadar ölmeden bu iş bitmez."

        Evli ve 2 çocuk sahibi olduğunu ifade eden T.A, kendisini destekleyerek yalnız bırakmayan ailesine de teşekkür etti.

        15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Özel Harekat Daire Başkanlığında olduğunu anlatan T.A, "Biz o gece burada olayın içindeydik. Bombalar düşerken, şehit arkadaşlarımızı taşırken buradaydık. Bu yaşanacak bir şey değil. Hepsinin intikamı alacağız, kimsenin yanına kar kalmayacak. Hiçbir devlet, hiçbir oluşum bu devletten, bu milletten daha büyük değil. Bizim kursa devam etme inancımız o olaydan sonra yüz kat daha arttı." diye konuştu.

        Kursu dereceyle tamamlayan polislerden İ.D. ise mesleğinin 4'üncü yılında özel harekat eğitimi almasının kendisine nasip olduğunu dile getirdi.

        İ.D, şunları kaydetti:

        "Vatanımızın, milletimizin bu dönemde ihtiyacı var. Ülkemizin, milletimizin bolca duaya ihtiyacı var. Allah razı olsun ailemizden, hocalarımızdan hepsi bizi yetiştirdi. Biz de bundan sonra kanımızın son damlasına kadar yüzde 100 verimle bu vatana hizmet edeceğiz. Bizim yolumuz Hak yolu, Allah'ın yolu. Bizim parayla, dünyevi şeyle işimiz yok. Bizim ordumuz Peygamber ordusu. Bu inançla, sağlam duruşla hiçbir terör örgütü bizi yıkamaz. Buna cüret dahi edemez. 15 Temmuz günü çok üzücü bir olay yaşadık. İçimizdeki iman hiçbir zaman eksilmedi. Sanmasınlar ki yanlarına kalacak. Bastığımız yerde bizim müdürlerimizin, başkanlarımızın kanı var. Biz bunun intikamını alacağız. Hepsine ödeteceğiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ