Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yüksek yargıda düğüm çözüldü

        2010 Anayasa Referandumu’nun ardından Yargıtay ve Danıştay’da kontrolü büyük ölçüde ele geçiren FETÖ üyelerinin, Yargıda Birlik Derneği’nin çıkardığı adaya karşı en güçlü rakip adayı desteklemesi nedeniyle daire başkanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliği seçimleri sonuçlanamıyordu.

        Yüksek yargının yapısını değiştiren düzenleme ile FETÖ mensubu üyelerin tasfiyesi sonrasında söz konusu seçimlere ilişkin düğüm çözüldü. HSYK’nın yeniden üye olarak seçmediği isimler arasında YSK’nın Yargıtay ve Danıştay kökenli üyeleri Ali Kaya, İbrahim Zengin ve Ünal Demirci de bulunuyor.

        15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada tutuklanan bu kişilerin yanı sıra YSK’da 3 üyelik de boştu. YSK’daki boş üyelikler için Yargıtay ve Danıştay’da seçim yapıldı.

        Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca YSK üyeliğine Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Sadi Sarıyıldız, Muharrem Akkaya, Kürşat Hamurcu ve Cengiz Topaktaş seçildi.

        Danıştay Genel Kurulu ise Yunus Aykın ve Nakiddin Buğday’ı seçti. Yargıtay’da, birinci başkanvekilliği ile 7 daire başkanlığı için de seçim yapıldı.

        Başkanvekilliğine Abdulhalik Yıldız, 9. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Mehmet Çamur, 10. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Halil Özdemir, 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Ali Selman Erkuş, 14. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Nesrin Yılmazcan, 21. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Mesut Balcı, 23. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Faruk Gök ve 10. Ceza Dairesi Başkanlığı’na Hüsnü Uğurlu seçildi.

        İstinaf mahkemeleri nedeniyle üye sayısı azaltılan Yargıtay’da 22. Ceza Dairesi kapatıldı.

        FEVZİ ÇAKIR - ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ