Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydın'da jeotermal santralinde patlama ve yangın

        Aydın'ın Germencik ilçesi Bozköy mahallesi yakınlarında bulunan özel bir firmaya ait jeotermal enerji santralinde sabahın erken saatlerinde önce patlama ardından da yangın çıktı. Yangın ve patlamanın ardından bölgedeki tüm itfaiye araçları ve çok sayıda ambulans santrale sevk edilirken, patlama akabinde meydana gelen yangının sabotaj mı ihmal mi ya da kaza mı olduğunun araştırıldığı belirtildi.

        Olay sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Aydın'a ilk kurulan jeotermal enerji firmalarından birine ait santralde şiddetli bir patlama meydana geldi, ardından da yangın çıktı. Gökyüzünün siyaha büründüğü olayın gürültüsünü ve Germencik ilçesine kadar ulaşan ağır bir kokuyu hisseden vatandaşlar durumu 155 polis imdat hattına ve itfaiyeye arayarak ihbar etti. Santraldeki çalışanların da ihbarı ile bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve 112 Acil Servis ambulansı sevk edildi. İlk etapta gökyüzünden çevreye yangından dolayı adeta kül yağmuru oluşurken kısa sürede bölgenin havası da değişti.

        "OLAYIN SABOTAJ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR"

        Sabah saatlerinde yaşanan olayın ardından firmanın özel güvenlikçileri haber yapmak isteyen gazetecilerin çekim yapmasını engel olup bölgeden uzaklaştırmak istediler. Olayla ilgili daha sonra açıklama yapacağını belirten firma çalışanları olayın sabotaj mı yoksa kaza mı olduğunu henüz belli olmadığını bu konuda çalışma yapıldığını belirttiler. Uzun süre gazetecilerin bölgeden uzaklaştırmaya çalışıp görüntü ve fotoğraf çekilmesini engellemeye çalışan firmanın güvenlik görevlileri ile basın çalışanları arasında tartışma yaşandı. Şu anda elektrik üretiminin durduğu santraldeki patlama ve ardından çıkan yangın ile ilgili soruşturma devam ediyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ