Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Silvio Berlusconi’den AB’ye Türkiye uyarısı

        Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Avrupa Birliği’ni (AB) Türkiye ile iyi ilişkilerin sürdürülmesi konusunda uyardı aksi taktirde sığınmacıların yeniden Avrupa’ya gelmeye başlayacağını söyledi.

        İtalya’da merkez sağdaki Forza Italia partisinin lideri ve eski Başbakan Berlusconi, dün akşam İtalyan devlet televizyonu RAI 1’de “Porta a Porta” isimli programa katılarak, gündemdeki iç ve dış konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Başta Libya’daki istikrarsızlık olmak üzere Ortadoğudaki gelişmelerin AB ve ABD’nin izlediği politikaların bir sonucu olduğunu ifade eden Berlusconi, “AB ve ABD, Arap Baharı’ndan yana oldular ama bugün gelinen noktada Libya’da batı tarafından desteklenen hükümet, aslında hükümet olarak görevini yapamıyor."dedi.

        Libya’daki iç karışıklık nedeniyle komşu Tunus’un 1 milyon 400 bin Libyalıyı ağırlamak durumunda kaldığını anımsatan Berlusconi, benzer riskin Avrupa için de olduğunu belirtti ve "Bugün çok ciddi bir tehlike var. Türkiye’de 2 milyon 400 bin sığınmacı var. Eğer Türkiye ile iyi ve dostane ilişkilere sahip olmayı sürdürmezsek, eğer Türkiye sınırlarını açarsa bu sığınmacılar Avrupa’ya yeniden gelmeye başlar.” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ