Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), önlisans ve ortaöğretim sınavları geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Sınava giren milyonlarca aday kamu personeli olabilmek için ter döktü. Şimdi ise adaylar sınav sonuçlarını bekliyor. Peki 2016 ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar..

        2016 ORTAÖĞRETİM KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        20 Kasım'da tamamlanan KPSS ortaöğretim için sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında ÖSYM'den resmi bir açıklama gelmedi. Fakat geçtiğimiz yıllara göre bakıldığında sınav sonuçlarının 15 - 22 gün arasında açıklandığı belirlendi. Sınavın hemen ardından ÖSYM tarafından yayınlanan sorular ve cevap anahtarı sayesinde adaylar yaptıkları soruların doğru yanıtlarını kontrol etti.

        Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek isteyen adaylar da ÖSYM'den gelecek resmi açıklamayı bekliyor. ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların tercih yapabilmesi için de bir tercih klavuzu yayınlayacak.

        ÖSYM'DEN SINAV SONUÇLARININ ÖĞRENİLMESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

        Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

        Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur.

        Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ