Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (20 Aralık 2016)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 20 Aralık Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MALATYA'DA CUMHURİYET SAVCISI GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Malatya'da görev yapan bir cumhuriyet savcısı gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Malatya Adliye Sarayı'nda görevli cumhuriyet savcısının gözaltına alındığı belirtildi.

        Cumhuriyet savcısı ile ilgili işlemlerin sürdürüldüğü öğrenildi. (AA)

        MUŞ'TA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 39 şüpheliden 12'sinin tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY terör örgütünün adliye ve cezaevi yapılanmasındaki zabıt katipleri ve infaz koruma memurlarına yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Adliye yapılanması imamı bir kişi, infaz koruma memurlarından sorumlu ve zabıt katiplerinin sınava hazırlanmasında görevli bir kişi, Elazığ ili zabıt katipleri sorumlusu şahıs, adliye imamı bir kişi, zabıt katiplerinden sorumlu 2 kişi ile 24 infaz koruma memuru ve 9 zabıt katibi hakkında adli işlem yapılmıştır. Bu şahıslardan 27'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 12 kişi ise tutuklanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir." (AA)

        ADIYAMAN'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyamanın Besni ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 katip gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Besni Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Besni Adliyesinde görevli katiplerden Servet Y, Besime G. ile Tuğba Knin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi yakalandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, esnaf ve iş adamı 8 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından emniyete götürüldü. (AA)

        ANKARA'DA 20 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 20 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca biri emekli 97 hakim ve savcı hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte operasyon gerçekleştirdi.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan Ankaradaki 24 hakim ve savcıdan 20'si gözaltına alındı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan ve odalarında arama yapılan hakim ve savcıların 18inin Yargıtay, 5inin Danıştay, birinin de vergi mahkemesinde görevli olduğu öğrenildi. (AA)

        GAZİANTEP'TE 3 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 3 hakim gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, ''FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2.Dairesinin 19/12/2016 tarihli kararıyla görevden uzaklaştırılan ve ilimizde görev yapan 3 hakim hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gözaltı kararı uygulanmıştır'' denildi. (İHA)

        İZMİR TİRE'DE BİR ÇİFT GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'in Tire ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir çift gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Tire Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturmaya ilişkin ilçede yaşayan bir çift hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri M.B ile kamu kurumunda görev yapan eşi H.B'yi gözaltına aldı.

        Çift, ifade işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        M.B'nin, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu iddia edildi. (AA)

        KAYSERİ'DE TSK'DAN İHRAÇ EDİLMİŞ 5 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖnün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı belirlenen, TSKden ihraç edilmiş 5 eski asker, Kayseride gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde, haklarında gözaltı kararı verilen 530 şüpheli yönelik Türkiye genelinde operasyon yapıldı.

        Kayserideki operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen ve daha önce çeşitli rütbelerde görev yaparken TSKdan ihraç edilen Özgür G, Abdullah A, Tuğrul Ö, Burak U. ve Emin Ş. yakalanarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. (AA)

        MANİSA TURGUTLU'DA 1'İ İŞ ADAMI 2 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1'i işadamı 2 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

        Darbe girişimi sonrası Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen hafta, FETÖ'yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Turgutlu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Başkan Yardımcısı E.G. ile taşeron bir firmada çalışan H.A.'yı gözaltına aldı. 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        MUĞLA'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Muğlanın Milas ilçesiyle Aksaray ve Mersinde yapılan operasyonla 6 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Muğlanın Milas ilçesi ile Aksaray ve Mersinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda Milasta 4, Aksaray ve Mersinde de birer kişi gözaltına alındı.

        Milas dışında gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri için ilçeye getirildiği öğrenildi. (AA)

        ADIYAMAN'DA 7 İNFAZ KORUMA MEMURU, 13 ZABIT KATİBİ VE 2 SİVİL GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) yönelik yapılan operasyonda 22 kişiyi gözaltına aldı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından FETÖ'ye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Adıyaman ve ilçelerinde görev yapan infaz koruma memuru, zabıt katiplerine yönelik yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından 22 adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 7 infaz koruma memuru, 13 zabıt katibi ve bu kişilerden sorumlu 2 sivili gözaltına aldı. Sağlık raporlarının alınmasının ardından şahıslar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        İZMİR'DE 8 ESNAF TUTUKLANDI

        İZMİR'de FETÖ/PDY'nin 'esnaf yapılanması' operasyonunda gözaltına alınan 29 kişiden 10'u daha adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı, 2'si ise yurt dışına çıkış ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        İzmir merkezli iki ilde 2 Aralık günü düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY'nin 'esnaf yapılanması' üyesi oldukları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerden daha önce mahkemeye çıkarılan aralarında Tereci Gıda'nın sahibi Kenan Tereci ile Şirincan Restoran'ın sahibi Kenan Şimşek'in de bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kalan 18 şüpheliden 10'u emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Bayraklı Adliye Sarayı'na getirildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 10 şüpheliden 8'i tutuklanırken, 2 kişi yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Diğer 8 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Böylece bu operasyonda tutuklanan sayısı 15 oldu. (DHA)

        İZMİR ALİAĞA'DA 20 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        İZMİR Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Aliağa İlçesi'nde polislere yönelik operasyon yaptı. Sabaha karşı evlerinde yapılan aramalarda 20 polisi gözaltına alındı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aliağa'da örgütün polis teşkilatı içindeki 'imam' ve 'ağabey'lerine yönelik operasyon yaptı. Aliağa'da gerçekleştirilen operasyonda aralarında daha önce ihraç edilenlerin yanısıra aktif görev yapanların da bulunduğu 27 polis memuru hakkında gözaltı kararı verildi. Sabaha karşı evlerinde yapılan aramalarda 20 kişi gözaltına alındı. (DHA)

        İSTANBUL'DA GÖZALTI KARARI OLAN 530 ASKERDEN 236'SI YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen, aralarında subayların da olduğu 530 askerden, 236sı yakalandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, TSK içerisinde görev yapan örgüt mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliğince, Kara, Hava ve Deniz kuvvetlerinde farklı rütbelerdeki 280 subay ve 250 astsubay hakkında gözaltı kararı alındı.

        Karar doğrultusunda şüphelileri yakalamak için harekete geçen polis ekipleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde 58 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

        Savcılığın talimatı üzerine, kaçakçılık, mali suçlar, organize ve asayiş şube müdürlüğüne bağlı ekiplerce yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen, aralarında subayların da bulunduğu 530 askerden, 236sı gözaltına alındı.

        Bu arada, zanlılardan bazılarının FETÖ soruşturmaları kapsamında görevinden uzaklaştırıldığı belirlendi. (AA)

        HSYK: 96 HAKİM VE SAVCI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince 96 hakim ve savcı daha görevden uzaklaştırıldı.

        HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 97 hakim ve savcı hakkında başlattığı soruşturma kapsamında, 96 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdıklarını söyledi.

        Yılmaz, Ankara, İstanbul ve çeşitli illerde görev yapan 97 hakim ve savcı arasındaki bir kişiye, emekli olduğu için HSYK tarafından işlem yapılmadığını belirtti.

        HSYK Başkanvekili Yılmaz, açığa alınan 96 hakim ve savcının isminin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında alınan itiraflar ve toplanan diğer deliller üzerine belirlendiğini ifade etti.

        Kurulun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 bin 530 hakim ve savcı hakkında ihraç kararı verdiğini belirten Yılmaz, bunlardan 3 bin 261'i hakkındaki ihraç kararının kesinleştiğini bildirdi.

        Yılmaz, ihraç edilen 269 hakim ve savcı hakkındaki kesinleşme sürecinin devam ettiğini, bugün açıklanan 96 kişi dahil toplam 287 hakim ve savcı hakkında da görevden uzaklaştırma kararı alındığını dile getirdi.

        Başkanvekili Yılmaz, böylelikle darbe girişiminin ardından toplam 3 bin 817 hakim ve savcı hakkında ihraç veya açığa alma işlemi yapıldığını kaydetti.

        İZMİT KOCAELİ'DE 11 POLİS VE ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 polis ve öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri operasyon düzenledi. FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla büyük kısmı daha önce görevden alınan 11 polis ve öğretmen gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından 11 kişi sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        UŞAK'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak'ta FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik süren operasyonlar kapsamında geçen hafta gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, aralarında öğretmen, diş hekimi ve işadamlarının bulunduğu toplam 11 kişi, 'Fethullahcı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına" yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilmişti.

        Şüphelilerden Hakan Bilge U., Sami U., Murat Y. ve Muhmur B. "Terör örgütüne üye olmak ve yardım etmekten" dolayı tutuklanarak ceza evine gönderildi.

        6 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, O.E. savcılık tarafından serbest bırakıldı. (İHA)

        YALVAÇ'TA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DOĞAN TURAN VE AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ORHAN PAMUKÇU TUTUKLANDI

        ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan bağımsız belediye meclisi üyesi Doğan Turan ile AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan Orhan Pamukçu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan ancak adayların açıklanması öncesi çekilen Orhan Pamukçu ile aynı seçimde MHP'den Yalvaç Belediye Meclis üyesi seçilen, 1 yıl sonra da partisinden istifa ederek bağımsız kalan Doğan Turan hakkında gözaltı kararı alındı. Geçen cuma akşamı gözaltına alınan 2 şüpheli işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye sevk edildi. Geç saate kadar süren sorguları sonrası şüpheliler sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. (DHA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ 5 İLDEKİ OPERASYONLARDA 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Elazığ merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde SODES projesinde yolsuzluk yaptığı iddia edilen FETÖ/PDY üyelerine yönelik çalışma yapmıştı. Yapılan çalışmada, FETÖ/PDY üyelerinin KHK ile kapanan Sevgi Eğitim ve Hoşgörü Gönüllüleri Derneği üzerinden yolsuzluk yaptığı belirlenen şüphelilere Elazığ merkezli Malatya, Kahramanmaraş, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon yapılmış 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonda örgütün şifresi olarak kabul edilen 13 adet 1 dolar, Bank Asya hesap cüzdanları, dijital materyaller ve FETÖ'ye ait yasaklı yayınlar ele geçirilmişti.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan 12 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, Eğitim ve Hoşgörü Gönüllüleri Derneği üzerinden "Güçlü Kadın, Güçlü Toplum" projesi kapsamında yüklü miktarda hibe aldıkları ortaya çıktı. Alınan hibe karşılığında proje gereği kadınlar için alınması gereken kitapların kursiyerlere verilmediği, gezilere kursiyerlerin götürülmediği, kursiyerler yerine sahte imzalar atıldığı ve kursiyer kadınların hesaplarına yatan paraları çektirip, tekrar elden aldıkları iddia ediliyor. (İHA)

        MANİSA'DA 1 HAKİM, 2 SAVCI VE 6 KATİP GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il merkezi ile Turgutlu ve Kula ilçelerinde örgütün adliye yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda hakim F.D.K, savcı L.K. ve H.T. ile katipler E.G, A.E, M.S, Ş.M, M.C. ve E.Y. gözaltına alındı.

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde başlatılan arama çalışmasının devam ettiği öğrenildi. (AA)

        ESKİ HSYK ÜYESİ İBRAHİM OKUR BEŞİNCİ KEZ ADLİYEDE

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi İbrahim Okur, ifadesi alınmak üzere beşinci kez Ankara adliyesine getirildi.

        Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinden jandarma eşliğinde adliyeye getirilen Okur, cumhuriyet savcılarına ifade veriyor. Okur, daha önce 4 gün boyunca soruşturmayı yürüten savcılarca ifade vermişti.

        İbrahim Okurun avukatı Çağrı Çetin, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, itirafçıların yazılı ve görsel basında yer alan ifadelerinde Okura suç isnadında bulunulduğunu belirtmişti. Okur, bu dilekçeden bir süre sonra tutuklu bulunduğu İstanbuldan Ankaraya nakledilmişti. (AA)

        TOKAT'TA 11 EMNİYET PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında daha önce görevden uzaklaştırılanların da bulunduğu 11 polis gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, farklı illerde görev yapan, aralarında daha önce açığa alınan komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da olduğu 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Ekipler, şüphelilerin adreslerinde arama yaptı. (AA)

        ÇANAKKALE'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çanakkale merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 zanlıdan 7'si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Çanakkale merkezli İstanbul, İzmir ve Iğdır'da düzenlenen operasyonda, örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 5'i kadın 8 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Şüphelilerden biri savcılık tarafından serbest bırakıldı, mahkemeye sevk edilen 7 zanlı tutuklandı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 4ü tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden M.E.A, T.D, R.T, E.D, S.S, İ.B, İ.Ç, T.Ş, T.G. ve B.D, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan T.Ş, T.G. ve B.D. savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan M.E.A, T.D, R.T. ve E.D. tutuklandı, S.S, İ.B. ve İ.Ç. adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        TRABZON'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında Trabzon merkezli 8 ilde düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 9u tutuklandı.

        Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖnün Maçka ilçe yapılanmasına yönelik 4 Aralıkta Trabzon merkezli Ankara, Konya, Çankırı, Kayseri, Balıkesir, Van ve İzmirde eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 12si adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden örgütün 2 "ilçe ablası" ve mütevelli heyeti üyesinin de bulunduğu 9u tutuklanırken, 3 zanlı savcılıktan serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        İZMİR'DE 14 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün kapatılan Gediz Üniversitesi'ne yönelik yapılan 2. dalga operasyonunda, aralarında İştar Gözaydın'ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. 33 kişilik gözaltı listesinde akademisyenler ve idarecilerin de bulunduğu öğrenildi.

        İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi'ne yönelik sabah erken saatlerde 4 ilde 2. dalga operasyonu başlattı. Baskınlarda, 14 kişi gözaltına alındı. Akademisyen ve idarecilerin de aralarında bulunduğu 33 kişi hakkında gözaltı karararı bulunduğu öğrenildi. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucularına ve akademisyenlerine yönelik Eylül ayında düzenlenen operasyonda da, gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, 9'u tutuklanmıştı. Gediz Üniversitesi'nde geçen hafta yapılan aramada ise konferans salonunun tavanına gizlenmiş jammer cihazı (sinyal kesici) bulunmuştu. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        BOLU'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Boluda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye çıkartılan 1 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Remzi Dayanır Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerle yaptığı koordineli çalışma ile Esenlerde kaldığı evde gözaltına alınarak Boluya getirildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartılan zanlı Dayanır çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Dayanırın örgütün şifreli haberleşme programı Bylocku kullandığı ve Bolu esnafından sorumlu olduğu belirtildi. (AA)

        KONYA'DA FETÖ'NÜN "MAHREM ABİLERİ"NE OPERASYON

        Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Konya merkezli 30 ilde örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığına yerleştirdiği askeri personelin "mahrem abileri" oldukları iddia edilen 120 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda Konya merkezli 30 ilde örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığına yerleştirdiği askeri personelin "mahrem abileri" oldukları öne sürülen 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Şüphelileri yakalamak için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, eş zamanlı operasyon gerçekleştiriyor. (AA)

        MALATYA'DA GÖREVDEN ALINAN 27 POLİSTEN 20'Sİ TUTUKLANDI

        Malatya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 27 eski polisten 20'si tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Malatya merkezli, Adıyaman ve Gaziantep'teki eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 27 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 24'ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi, 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

        FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları belirtilen eski eski polislerden 20'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 14 Aralık'ta İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'teki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş görevden uzaklaştırılan 27 polis gözaltına almıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ