Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe komisyonu Başkan Vekilinden o iddialara yanıt

        TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Vekili AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir sanal alemden, twitter hesabından bir paylaşımda bulunuyor. Rus Büyükelçisini öldüren bu katil polis memurunun Sayın Cumhurbaşkanımızın uçağı ile yurt dışına iki defa seyahatte bulunduğunu söylüyor. Bu tamamen yalan, tamamen iftira. İddialarını ispat etmeyenler müfteridirler." dedi.

        TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından saldırı düzenlenen otelde incelemelerde bulundu.

        İncelemelerin ardından komisyon üyeleri 15 Temmuz gecesinin Marmaris tanıklarını dinledi.

        TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Vekili AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli günler geçirdiğini ve milli birliğe ihtiyacı olduğu söyledi.

        CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın kabul edilemeyeceğini belirten Özdağ, "CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir sanal alemden, twitter hesabından bir paylaşımda bulunuyor. Rus Büyükelçisini öldüren bu katil polis memurunun Sayın Cumhurbaşkanımızın uçağı ile yurt dışına iki defa seyahatte bulunduğunu söylüyor. Bu tamamen yalan, tamamen iftira. İddialarını ispat etmeyenler müfteridirler." diye konuştu.

        Siyasetçinin konuştuğu her şeyi doğru yapması, doğru konuşması gerektiğini vurgulayan Özdağ, şöyle konuştu:

        "İkinci olarak oradaki twitter hesabında aynı şekilde 'Bu polis memurunun referansı kimdir' diye soruyor. Bunu kendisi biliyorsa söylemesi gerekiyor. Bu konuda eğer bir bilgisi varsa kendisi ifade etmesi gerekiyor. Bu şahıs Sayın Cumhurbaşkanımızın uçağı ile herhangi bir seyahatına katılmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız bir toplantı yapıldığında çevik kuvvet polisleri tedbir alırlar. Bu polis çevik kuvvette 2,5 yıldır çalışan bir memur. Bunu bugünkü böyle bir ortamda, bütün dünyanın gözü Türkiye'de iken, Rus Büyükelçisinin öldürülmesi ile beraber Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine helal getirmek olduğu bir anda Türkiye'nin itibarının negatife çevrilmesi noktasındaki bir çabanın olduğu bir esnada, bir milletvekili kalkıp böyle bir twit atmış olmasını kabul etmemiz mümkün değil."

        Nurettin Demir'in profesör olduğunu ve daha önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde beraber çalıştıklarını hatırlatan Özdağ, sözlerini şöyle tamamladı.

        "Kendisinin daha sağduyu sahibi olması gerekiyor. Burada özneyi gözden kaçırmamamız gerekiyor. Özne Rusya ile bir gün önce İran, Rusya ve Türkiye Suriye konusunda bir toplantı yapacaklar. Bir gün sonra Türkiye'de Rus Büyükelçisi cinayete kurban gidiyor ve bunu yapan şahıs ile ilgili de böyle bir iddiada bulunmuş olmayı ben sağlıklı bir siyaset anlayışı olarak kabul etmiyorum, doğru olmayan bir mantık olarak değerlendiriyorum. Nurettin Demir Bey'in mutlaka bu paylaşımını kaldıracağını ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dileyeceğini tahmin ediyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ