Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller!

        Yarın (10 Ocak) hangi illerde okullar tatil? İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava şartlarından dolayı bazı illerde okullar tatil ediliyor. Öğrenciler ise okulların yarın tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Peki yarın hangi illerde okullar tatil? İşte 10 Ocak 2017 Salı günü tatil edilen iller...

        YARIN (10 OCAK 2017) TATİL OLAN İLLER

        İSTANBUL'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter'dan yaptığı duyuruda okulların 1 gün daha tatil edildiğini açıkladı. Şahin, yaptığı açıklamada "Artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle İlimizde eğitim-öğretime yarın (salı)1 gün daha ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

        KIRKLARELİ'NDE KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

        Kırklareli'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

        Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 10 Ocak 2017 Salı günü Kırklareli merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir" denildi.

        EDİRNE'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

        Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

        Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiğini söyledi.

        Bu arada, valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

        Valilik kararıyla bugün okullar tatil edilmişti.

        TOKAT'TA OKUL TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

        Tokat il merkezi ve ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda kar tatili bir gün daha uzatıldı.

        Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatiledildiğini söyledi. İl genelinde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kar tatili bir gün süre ile uzatılırken, Tokat Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

        ÇANAKKALE'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

        Çanakkale'de tüm okullar salı günü tatil edildi.

        Çanakkale Valiliği'nden yapılan duyuruda, "Olumsuz hava şartları (kar-buzlanma) nedeniyle merkez, Çan, Lapseki, Ezine, Eceabat, Biga, Yenice, Bayramiç, Ayvacık, Gelibolu, Bozcaada, Gökçeada'da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel-resmi okullar ve kurumlar, 10.01.2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

        YALOVA'DA OKULLAR TATİL

        YALOVA Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın okulların bir gün tatil edildiği duyuruldu.

        Valilik açıklamasında, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve yoğun buzlanma nedeniyle, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.

        BALIKESİR'İN BANDIRMA, DURSUNBEY VE GÖNEN İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        BALIKESİR'in Bandırma, Dursunbey ve Gönen İlçelerinde, 10 Ocak Salı günü anaokulu, ilk ve ortaokullar ile liseler tatil edildi.

        Marmara bölgesinde etkili olan kar ve tipi Balıkesir'in Bandırma, Dursunbey ve Gönen ilçelerinde, anaokulu, ilk, orta ve liselerde okulların bir gün tatil olmasına neden oldu. Bu üç ilçede, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

        KAHRAMANMARAŞ'IN NURHAN İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        Yoğun kar nedeniyle Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda ulaşım güçlükle yapılıyor.

        Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun Çağlayan, Tekir Mahallesi ve Bozoğlan mevkisi ile tüneller bölgesinde etkili olan kar sebebiyle ağır vasıta araçların geçişine izin verilmiyor. Tekir Mahallesinde elektrik direklerinde meydana gelen arızadan dolayı bazı bölgelere elektrik verilemiyor.

        Karayolları ekipleri, karayolunu açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölge trafik ekipleri, şehirler arası güzergahlarda aksaklık yaşanmaması için çaba sarf ediyor.

        Bu arada Kahramanmaraşın Nurhak ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın ve ertesi gün ara verildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle 10-11 Ocakta ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği kaydedildi.

        Tatil edilen iller açıklandığında haberimizin içerisine eklenecektir...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ