Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (27 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda27 Şubat Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        "PARALEL YAPI DEŞİFRE" HESABI İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİDEN 1'İ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "paralel yapı deşifre" hesabını kullandığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 3 kişiden biri tutuklandı. Soruşturmayla ilgili tutuklu sayısı ikiye yükseldi.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Twitter'da siyasetçi ve bürokratların da aralarında olduğu bazı kişiler hakkında iddialar ortaya attığı ileri sürülen "paralel yapı deşifre" hesabını kullandığı gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 3 kişinin savcılık sorguları tamamlandı.

        Şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarıldı.

        Bu kişilerden memur Cüneyt A. tutuklandı, A.K.F. ve A.A. ise serbest bırakıldı.

        Daha önce emekli astsubay M.D'nin de tutuklandığı soruşturmada tutuklu sayısı ikiye çıktı.

        Soruşturma kapsamında, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "paralel yapı deşifre" hesabı, siyasetçi ve bürokratların da bulunduğu kişiler hakkında iddialarda bulunulması üzerine takibe alınmış, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde hesabın emekli astsubay M.D'ye ait olduğu tespit edilmişti.

        Ekiplerce, Balıkesir'de daha önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan M.D'nin, hesabı geçen yıl şubat ayında açtığı öğrenilmişti. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.D. tutuklanmış, eşi İ.D. ise serbest bırakılmıştı.

        Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Twitter'daki söz konusu hesabı kullandığı belirlenen Cüneyt A, A.K.F. ve A.A'yı da gözaltına almıştı. (AA)

        ANKARA'DA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında, aralarında eski Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Orhan Arslan’ın da olduğu 16 kişi tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Ankara Adliyesinde soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Sulh Ceza Hakimliği, eski Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Arslan, Gazi Üniversitesi araştırma görevlisi Vahide Kütküt, 11 eski Hazine Müsteşarlığı personeli, 2 eski Adalet Bakanlığı personeli ve bir polisin tutuklanmasına hükmetti.

        Tutuklama kararı verilen 16 şüpheli cezaevine gönderildi, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        AYDIN'DA 15 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15 eski polis memuru tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, meslekten ihraç edilen 15 polis memuru, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusu sonrası mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 24 Şubat'ta meslekten ihraç edilen polislerin adreslerine operasyon yapmış, ilk etapta 13, daha sonra da 2 eski polis memuru gözaltına alınmıştı. İkametlerde yapılan aramada ele geçirilen dijital verilere de el konulmuştu. (AA)

        KÜTAHYA'DA 11 KADIN YAKALANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 11 kadın gözaltına alındı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PYD soruşturması kapsamında, belirlenen 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, evlerde arama yapılırken, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öğrenilen ve örgütün Kütahya'daki "kadın yapılanması"nı oluşturduğu tespit edilen 11 kadın gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünün ardından Kütahya Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlılar işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. (AA)

        KARABÜK'TE 8 AKADEMİSYEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 akademisyen, adliyeye sevk edildi.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında daha önce ihraç edilenlerin de bulunduğu 8 akademisyen gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesine getirildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu devam ediyor.

        Karabük, İstanbul ve Hatay'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen şüphelilere yönelik 22 Şubat'ta yapılan operasyonla, aralarında daha önce ihraç edilenlerinde bulunduğu 8 akademisyen ile doktor E.Y, hemşire N.Ç, üniversite öğrencisi A.P ve ev hanımı M.Y gözaltına alınmıştı. Doktor E.Y, hemşire N.Ç ve üniversite öğrencisi A.P, çıkartıldıkları mahkeme tarafından 24 Şubat'ta adli kontrol şartıyla salıverilmişti. (AA)

        ARTVİN'DE ARANAN FETÖ ÜYESİ KADIN GÜRCİSTAN'A KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

        Artvin'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden aranan kadın şüpheli, gizli bölmesine saklandığı otomobille Gürcistana kaçmaya çalışırken yakalandı.

        Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları neticesinde Gürcistan uyruklu Aslan Vashakmadzenin, Sarp Sınır Kapısından Gürcistana kaçak geçişlere aracılık ettiğini belirledi.

        Yaklaşık bir hafta önce Vashakmadze ve aracını takibe alan ekipler, Sarp Sınır Kapısı gümrük sahasına gelen otomobili kontrolden geçirdi.

        Güvenlik güçlerince yapılan detaylı aramada aracın arka koltuğunun altındaki yakıt deposunu kaplayan saca yeni kaynak yapıldığı belirlendi.

        Kaynak noktalarını çekiçle ayıran ekipler, oluşturulan gizli bölmeye cenin şeklinde saklanmış kadın buldu.

        Gözaltına alınan kadının, FETÖ/PDY üyeliğinden yakalama kararı bulunan H.T.K. olduğu tespit edildi.

        Gürcistan uyruklu sürücü Vashakmazde sınır dışı edildi, H.T.K. ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        BARTIN'DA 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bartın merkezli İstanbul ve Ankarada düzenlenen operasyonda, eski emniyet müdürü ve aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 7 akademisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

        Bartın merkezli İstanbul ve Ankarada 24 Şubatta düzenlenen operasyonda, eski emniyet müdürü ve aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 7 akademisyen gözaltına alınmıştı. (AA)

        ŞIRNAK'TA ARANAN 2 ASKER VE 1 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 asker ve 1 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında yakalama kararı çıkarılan ve görevlerinden ihraç edilen üsteğmen M.K. ile astsubay Başçavuş E.C., Bolu'da polisin yol kontrolü sırasında yakalandı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada ise örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla daha önce gözaltına alınıp mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan öğretmen F.G. hakkında savcının itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı. F.G. polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

        MALATYA'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

        Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle daha önce görevinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 1 icra müdür yardımcısı, 1 eski öğretmen ve 1 sivil şahsın Malatya'da yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle KHK ile görevinden ihraç edilen ve gözaltında bulunan 1 doktor ve 1 infaz koruma memurunun ise adliyeye sevk edildiği ifade edildi. Ayrıca Ağrı ilinde görev yapan 1 komiser yardımcısının da Ağrı Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Malatya'da yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 41 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'nın Alanya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 41 kişi Alanya Adliyesine sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 13 Şubat'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'terör örgütü üyesi olmak ve örgüt kapsamında faaliyetlerde bulunmak' ve 'Terör örgütüne finans destekte bulunmak' suçu şüphelilerine Alanya merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonda bir yemek firmasının yöneticileri ile örgüte ait okulda çalışan öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 60 şüpheli gözaltına alınarak Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki ifadeleri alınan 41 şüpheli Alanya Adliyesine sevk edildi. Yakınlarının adliye önünde toplanmasından dolayı şüpheliler adliyenin yemekhane kısmından içeri alındı. (İHA)

        KAYSERİ'DE 20 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 polis adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya hesaplarında artırıma gittikleri ve Kimse Yok Mu Derneğine bağışta bulundukları iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 20 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. (AA)

        AYDIN'DA 15 ESKİ POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına bulunan 15 eski polis memuru adliyeye sevk edildi.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY sişahlı terör örgütü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz günlerde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan ve emniyetteki sorguları tamamlanan 15 eski polis memuru sabah saatlerinde Aydın Adliyesine sevk edildi. KHK ile meslekten ihraç edilen polis memurlarının terör örgütünün şifreli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları iddia edildi. (İHA)

        BALIKESİR'DE 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 10'u tutuklandı.

        Bandırma Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan, 15 Temmuzdan sonra kapatılan Bandırma İş Adamları Derneği (BANİAD) yönetim kurulu üyesi olan 24 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        "FETÖ/PYD üyesi olmak, örgüte finans ve eleman kazandırmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan 10u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında aranan firari sanıklar B.T. ile A.Knin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ELAZIĞ'DA 7 İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ YAKALANDI

        Elazığ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma yaptı. Çalışmada İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görevli olup, Kanun Hükmündeki Kararname ile ihraç edilen öğretmenlerin de aralarında yer aldığı "Bylock" kullanan 7 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        ADANA'DA 27 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 27 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen emniyet mensuplarına yönelik 15 Şubat'ta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 3'ü emniyet müdürü 27 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öne sürülen şüpheliler, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine getirildi. (AA)

        BATMAN'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

        Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde ilimizde imam konumunda bulundukları ve sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri tespit edilen 6 şahıs sevk edildikleri adli mercilere tutuklanmıştır" denildi. (İHA)

        ÇORUM'DA 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çorum'un Sungurlu ve Alaca ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 23 kişi gözaltına alındı.

        Sungurlu Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Sungurlu ve Alaca ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgütte "abla" konumunda oldukları belirtilen Z.Ö, G.B, A.D, D.K, D.Ö, G.S, S.S, Z.C, Z.K, G.Ç, Z.P, Ö.Ş, A.Y, G.Y, N.A, Z.D, Z.E, E.A. ve L.T. ile "abi" konumundaki E.C, F.K, R.B. ve Y.B. gözaltına alındı.

        Şüpheliler, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. (AA)

        KIRKLARELİ'NDE ARANAN İŞ ADAMI İSTANBUL'DA SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan, örgütle bağlantısı olan bir şirketin mütevelli heyeti üyesi İstanbul'da saklandığı evde yakalandı.

        Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgüt yapılanmasında örgütle alakası bulunduğu tespit edilen bir şirketin mütevelli heyeti üyesi Hüseyin Hersek'in İstanbul'da saklandığı bilgisine ulaştı.

        Polis ekipleri düzenledikleri operasyonda, yaklaşık 4 aydır saklanan Hersek'i gözaltına aldı. Emniyete gelişinde polis aracından inen Hersek'in yürümekte zorluk çektiği ve koltuk değneği kullandığı gözlemlendi.

        Hersek'in emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        SAKARYA'DA 20 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli adliyeye getirildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, aralarında Karasu İlçe Müftüsü M.A. ve Serdivan İlçe Müftüsü Ö.Ynin de bulunduğu 20 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları iddiasıyla aralarında Karasu İlçe Müftüsü M.A. ve Serdivan İlçe Müftüsü Ö.Ynin de bulunduğu 10 kişi 22 Şubatta, 10 kişi de hafta sonu gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddia edilmişti. (AA)

        KOCAELİ'DE 9 ÖZEL OKUL ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 özel okul öğretmeni adliyeye getirildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan 9 kişi sabah erken saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Bylock kullandıkları iddia edilen ve lisansları iptal edilen 9 eski öğretmenin adliyede tamamlanan işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.(İHA)

        BURSA'DA ARALARINDA ESKİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANI'NIN DA BULUNDUĞU 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 21 Şubat'ta gözaltına alınan ve aralarında eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı A.Y'nin de arasında bulunduğu 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada "ByLock" kullandığı tespit edilen UÜ çalışanı 7 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Bu şüphelilere ait bir adreste yapılan aramada, FETÖ/PDY soruşturmasından aranan kişi de örgütün parası olarak değerlendirilen 38 bin dolar ve bir miktar Türk lirasıyla yakalanmıştı. Şüphelilerin, örgüt elebaşının verdiği talimata uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla bu bankaya para yatırdıkları da belirlenmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ