Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HSYK'dan sürpriz kararname

        HSYK 1. Dairesinin, 88'i emekli olup mesleğe geri dönen olmak üzere 454 hakim ve Cumhuriyet Savcısı hakkındaki yer değişikliği ve atama kararlarını açıklandı.

        Uyuşturucu suçlarına bakmakla görevli ihtisas mahkemesi olan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Ak, Bakırköy Hakimliğine, Gebze Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şamil İnan, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nuri Çığ, Küçükçekmece Başsavcı Vekilliğine, Küçükçekmece Başsavcı Vekili Hakan Taş Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığına atandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın, Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Savcılığına, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Aksoy, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi.

        İstanbul 28. Asliye Ceza Hakimi Berrin Lale Şenoymak, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine, İstanbul Hakimi Onur Özsaraç, Sivas hakimliğine, İstanbul Hakimi İbrahim Bitek Diyarbakır hakimliğine atandı.

        GÖREV YERİ DEĞİŞEN 427 HAKİM VE SAVCININ LİSTESİ GÖREV YERİ DEĞİŞEN 27 HAKİM VE SAVCININ LİSTESİ

        88 ESKİ HAKİM VE SAVCI MESLEĞE GERİ DÖNDÜ

        HSYK, daha önce meslekten kendi istekleriyle ayrılan 88 hakim ve Cumhuriyet Savcısının mesleğe geri dönme talebini kabul ederek, atamasını yaptı. Sarıyer Cumhuriyet Savcısı olarak ilk şike iddialarını soruşturan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fazıl Arslanalp, mesleğe geri döndü. Arslanalp, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ