Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehdi Eker: PKK oradaki vatandaşlarımızı tehdit ediyor

        THY'nin tarifeli seferiyle Stockholm'den İstanbul'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Atatürk Havalimanı'nda temaslarını değerlendirdi. İsveç'teki tutulan salonun sahibinin PKK'lıların baskısı sonucu salonu kiralamaktan vazgeçtiğini belirten Eker, bunun üzerine planlanan yeni bir salonda Türk vatandaşları ile bir araya geldiğini söyledi.

        İsveç hükümetinin tutumunu takdirle karşıladıklarını ifade eden Eker, "Dışişleri bakanlığının sözcüsü Türkiye'den gelen insanlar buraya geliyor programladıkları yapabilirler' diye beyanat verdi. PKK terör örgütü oradaki vatandaşlarımız tehdit ediyor. Bunu dün de yer yer gördük. Vatandaşlarımız PKK'nın tehditlerine pabuç bırakmıyor. Bu bir mücadele. Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Milletimiz ile birlikte bu haklı davamızı sonuna kadar götüreceğiz" dedi.

        HİTLER RUHUNUN ORTAYA ÇIKMASIDIR

        Hollanda'nın Rotterdam'daki tutumunu kınayan Eker şunları söyledi: "Bu tutum maalesef bazı Avrupalı politikacıların uyuyan Hitler ruhunun çıkmasıdır ortaya. Bu Avrupa açısında vahim bir durum. AB değerlerine açıkça ihanettir. Bunu temizlemek ve bu ruhun karanlığını bastırmak gidermek de Avrupalılar düşüyor. Tarihte bu ruh Avrupa'ya, dünyaya ve insanlığa çok büyük bedeler ödetti. Bugün o ruhu taşıyan bazı davranışlar görüyoruz. Rotterdam'da itler ve atlarla oradaki vatandaşlarımıza yapılan saldırılar bunun tezahürü. Bu Avrupa açısından vahim bir durum."

        FETÖ VE PKK HAYIR İÇİN ÇALIŞIYOR

        Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'nin bir iç meselesi olan Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasında ‘Hayır'dan yana tutum takınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizen Eker, "Avrupa'nın bazı ülkeleri koyunlarında yılanlar besliyorlar. Bunları hangi maksatla besledikleri o onların bildiği bir iş. Gerek FETÖ'nün gerek PKK'nın orada bazı uzantıları var. Onlarda bazı hükümetlerle birlikte ‘Hayır' kampanyası düzenlemiş durumdalar. Türkiye'de sayın başbakanımız bunlar birlikte hareket ediyor dediğinde Türkiye'de bu yadırganmıştı. Şimdi ortaya çıktı. Almanya Hollanda ‘Hayır' kampanyası düzenliyor. PKK ve FETÖ örgütünün görünen görünmeyen uzantıları Hayır kampanyası düzenliyor. Demek ki herkes birlikte bir cephe halinde çalışıyorlar. Ne için? Türkiye'de vatandaşların karar vereceği bir mesele. Almanya'yı Hollanda'yı niye ilgilendiriyor. Terör örgütleri PKK ve FETÖ Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyorlar. Demek ki bunun Türkiye'ye bir yarar getireceği düşünüyor. Hayır olsun istiyorlar ki demek kendilerinde bunda bir çıkar görüyorlar" diye konuştu.

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ