Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehdi Eker: Avrupalı bazı politikacılar AB değerlerine ihanet ediyor

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Hannover'de gerçekleştireceği etkinliklerin iptal edilmesi ile ilgili "Alman makamları belki bu toplu buluşmaları engelleyebilir ama vatandaşlarımızla olan kalpten kalbe olan buluşmalarıma engel olamaz," dedi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Doğan Haber Ajansı'na toplantı iptalleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Mehdi Eker şu açıklamaları yaptı: "Ben Almanya'ya vatandaşlarımızı bilgilendirmek, onlarla kaynaşmak için geldim. Burada bir dizi programlara katılacaktım. Ancak son dakikada bu programların mazeretsiz olarak, Alman makamları tarafından iptal edildiğini öğrendim. Çok üzüldüm. Alman makamları belki bu toplu buluşmaları engelleyebilir ama vatandaşlarımızla olan kalpten kalbe olan buluşmalarıma engel olamaz. Almanya'da referandumda oy kullanacak 1 milyon 440 bin vatandaşımız var. Avrupa'da ise 3 milyon dolayında seçim hakkı olan vatandaşımız var. Bizim bu vatandaşlarımızı bilgilendirmek için buraya gelip onlarla buluşmamızın ne sakıncası var? Bu onların hakkı değil mi? Avrupalı bazı politikacılar AB değerlerine ihanet ediyor. AB, gelinen sonuç bakımından vahim (durumda). Avrupa'nın göbeğinde, insanların toplanma, ifade ve bilgi alma özgürlüğü engellendi. Adalet duygusunu zedeleyen bir tutum söz konusu. 'Hayır' için çalışanlara izin verilirken, 'Evet' için gelenlere engeller çıkarılıyor. Bu tür gelişmeler, Avrupa'nın geleceği acısından vahim."

        Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hannover Bölge Başkanı İlhami Oğuz ise, Alman yetkililerin almış olduğu kararları ve engellemeleri kınadı. Şimdiye kadar Hannover'de birçok bakan ve milletvekili ağırladıklarını; ancak hiç böyle bir engellemeyle karşılaşmadıklarını dile getiren Oğuz: "Almanya adeta basın ve siyasi makamlarıyla 'Hayır' kampanyasına destek verecek çalışmalar yapıyor. Sayın Mehdi Eker'in de tüm programları sudan sebepler bahane gösterilerek iptal edildi. Sayın Milletvekilimizin namaz için gideceği cami belediye tarafından kapatıldı. Bir Türk düğününe katılacaktık; düğün sahibi ve salon sahibini tehdit etmişler. Eker Bey de düğün bozulmasın diye katılmadı. Yemek yemek için gideceğimiz lokantalara kadar Alman yetkililer baskı yaptı. Bu nasıl bir adalet, nasıl bir özgürlük, anlayamadım" diye konuştu.

        DÜN AKŞAM İPTAL EDİLMİŞTİ

        Almanya daha önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun vatandaşlarla buluşmasına izin vermemişti.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in Hannover'de bugün, cumartesi ve pazar günü Halk Buluşması adı altında yapacağı tüm programlar Alman makamlarınca dün akşam iptal edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ