Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halit Akçatepe'nin ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe'nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şöyle denildi, "Türk sinema ve tiyatrosunun saygıdeğer isimlerinden Halit Akçatepe'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim.

        Canlandırdığı karakterler ve sanatçı kişiliği ile her yaştan vatandaşımızın sevgisini kazanmış olan usta oyuncu Halit Akçatepe, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Merhum Halit Akçatepe'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

        KÜLTÜR BAKANI AVCI'DAN AÇIKLAMA

        Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe'nin vefatına ilişkin, "Televizyonlarda filmleri oynuyor ama para alamıyorlardı. Halit Akçatepe de onlardan biriydi ama çok şükür bakanlık olarak şartlarından haberimiz olduğu için devlet olarak gereken yapıldı. O konuda müsterihiz. Allah rahmet eylesin." dedi.

        Avcı, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen-Edebiyat Fakültesindeki Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansında, konuşma yaptığı sırada kendisine Akçatepe'nin vefat ettiği notu iletildi.

        Bunun üzerine Avcı, duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Halit Akçatepe rahmetli olmuş. Allah gani gani rahmet eylesin. Mesela Halit Akçatepe, bizim telif kanunlarımızdaki sorunlar sebebiyle pek çok sanatçı son yıllarını yoksulluk, yoksunluk içerisinde geçirmiştir. Mesela televizyonlarda filmleri oynuyor ama para alamıyorlardı. Halit Akçatepe de onlardan biriydi ama çok şükür bakanlık olarak şartlarından haberimiz olduğu için devlet olarak gereken yapıldı. O konuda müsterihiz. Allah rahmet eylesin."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ