Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Kırmızı fularlı kız' Rakka'daki çatışmada öldü

        Kamuoyunda 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin DEAŞ'a karşı düzenlediği Rakka operasyonuna katıldı.

        AİLESİ SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ

        DHA'nın haberine göre; Rakka'da DEAŞ'la 29 Mayıs günü yapılan çatışmada öldüğü belirtilen Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan ve babası Ömer Faruk Karacagil, ölüm haberini sosyal medyadan öğrendi. Ayşe Deniz'in, Olympos'ta bir pansiyonda aşçı olarak çalışan annesi Nuray Erçağan ve Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'nde oturan babası Ömer Faruk Karacagil, kızlarının ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Anne Nuray Erçağan, kızının ölüm haberini öğrendikten sonra Olympos'tan Antalya'ya geldi ve gelişmeler hakkında bilgi almaya çalıştı.

        TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA KATILMIŞTI

        Antalya'daki Gezi Parkı protestolarına katılan ve gözaltına alınan Ayşe Deniz Karacagil, 2 Ekim 2013 günü tutuklanmış, 11 Ekim günü Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Alanya- Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti. Ayşe Deniz Karacagil hakkında Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'kamu malına zarar vermek', 'kamu görevlisine karşı direnmek', 'toplantı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet', 'terör örgütü üyeliği' ve 'kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenlemek' suçlamalarından ve bu suçları birden fazla işlemekten 24 yıldan 98 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

        Tutukluluk günlerinin büyük bölümünü Alanya- Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'nin A-11 koğuşunda, PKK terör örgütü üyeliğinden tutuklu 13 kadınla birlikte geçiren Ayşe Deniz Karacagil'in, 20 Mayıs 2014'te PKK'ya katılarak dağa çıktığı belirtilmişti. Ayşe Deniz Karacagil'in, örgüt elebaşlarından Murat Karayılan'la Kandil'de çektirdiği fotoğraflar ve röportajı, terör örgütü PKK'yla aynı çizgide olan bir gazetede yayınlanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ