Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (03 Haziran 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 03 Haziran 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ISPARTA'DA 17 KAMU PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 kamu personeli yakalandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütle ilişkili olduğunu belirlenen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

        Bu kapsamda 17 kamu personeli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        EDİRNE'DE ASKERLERE YÖNELİK OPERASYON

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında hala görevde olan askerlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 21 askeri personel hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin kent merkezi ile Ankara, Hakkari, Ardahan, Şırnak ve Balıkesir'de düzenlediği eş zamanlı operasyon 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyette sorguları tamamlanan şüphelilerden 5'i Edirne Adliyesi'ne getirildi.

        Astsubaylar B.K ile M.Y.K çıkarıldıkları mahkemece FETÖ üyeliği suçundan tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürürken, firari zanlının yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi. (AA)

        RİZE'DE 40 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 40 kişi gözaltına alındı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen kişilerin yakalanması için operasyon düzenledi.

        Operasyonda özel sektör çalışanı, esnaf ve memurlardan oluşan 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin Rize Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİLERİNİ "AĞLAYAN ÇOCUK" YAKALATMIŞ

        Yunanistana kaçak geçmek isteyen 6 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisini, yanlarındaki bir çocuğun ağlamasının yakalattığı öğrenildi. Yakalananlardan eski astsubay Halil Kumcunun, FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişimi sırasında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendiyi kaçıran grupta yer aldığı belirlendi.

        Alınan bilgiye göre, dün 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut birlikleri, Meriç ilçesinde Avrupaya yasa dışı yoldan kaçma girişiminde bulunan, aralarında çocukların da olduğu 10 kişiyi tespit etmişti. Meslekten ihraç edilen ve haklarında arama kararı bulunan FETÖ şüphelileri doktor, astsubay ve öğretmen 6 zanlı gözaltına alınmış, şüphelilerin yanındaki 4 çocuk da hudut karakoluna götürülmüştü.

        Serem köyünde sınıra yakın yerde saklanan şüphelilerin çocuklardan birinin ağlaması sonucu fark edilerek hudut birliklerince yakalandığı öğrenildi.

        Şüphelilerden, çocukların annesi ihraç edilen öğretmen H.C. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerden öğretmen Y.E. Tekirdağa, 19 Mayıs Üniversitesinden ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. F.İ. Samsuna sevk edildi.

        Uzunköprüde adliyeye sevk edilerek Aksaray ve Ankaradaki mahkemelere SEGBİS yoluyla bağlanan şüphelilerden eski astsubay Halil Kumcu, ihraç edilen öğretmenler Fetullah Çatal ve Mustafa Can ise tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevine gönderildi.

        Mendiyi kaçıranlar arasında ismi geçiyor

        Tutuklanan Halil Kumcunun, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkunun hazırladığı iddianamede, 15 Temmuz gecesi düğün için Ankara Gazi Orduevinde bulunan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendiyi alıkoyarak Akıncı Üssüne götüren şüpheliler arasında yer aldığı öğrenildi. (AA)

        DİYARBAKIR'DAKİ FETÖ OPERASYONU

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si sağlık kontrolünden geçirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün "güvenli ev" tabir ettiği "gaybubet" evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'sinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen iki şüpheli, daha sonra emniyete götürüldü.

        Diğer zanlı ise hakkındaki soruşturmanın yürütüldüğü Batman'a gönderildi.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, aranan terör örgütü mensupları ailelerinden ayrı, terör örgütüne ait "gaybubet" evlerinde gizleniyor. Saklanan terör örgütünün üst düzey mensuplarının tüm ihtiyaçları örgüt tarafından karşılanıyor.

        "Gaybubet" evlerinde gizlenen örgüt mensuplarının haberleşme programı aracılığıyla talimat aldıkları istihbaratı üzerine Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi Yılmaz Güney Caddesi'nde belirlenen adrese 1 Haziran'da operasyon düzenlenmişti. Operasyonda cep telefonları ve tablet bilgisayarlardaki programları silmek üzere olan 3 şüpheli yakalanmıştı.

        Aramada sahte kimlik belgeleri, çok sayıda tablet bilgisayar, cep telefonu, döviz ve Türk Lirası ele geçirilmişti.

        Haklarında yakalama kararı bulunan, "ByLock" kullandıkları belirtilen şüphelilerden birinin sözde Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin "avukat imamı", diğerinin Diyarbakır'da sözde "il imam yardımcısı", Batman'a gönderilen zanlının da eski sözde "Adana il imamı" ve sözde yeni "Batman il imamı" olduğu ileri sürümüştü. (AA)

        BAŞBAKANLIK BAŞMÜŞAVİRİ ERDEM GÖZALTINDA

        Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem ile eşi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçundan gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Başmüşavirliği görevini sürdüren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem ile eşi Gülümser Erdem hakkında FETÖye üye olmak suçundan gözaltı kararı verildi.

        Birol Erdem, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bu sabah Etimesguttaki evinde, eşi Gülümser Erdem ise ablasının Yenimahalledeki evinde gözaltına alındı.

        Erdem, 25 Ekim 2010da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi olmuş, 21 Kasım 2011 ile 1 Ocak 2014 tarihleri arasında da Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütmüştü. (AA)

        ÇORUM'DA 20 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 20 kadın gözaltına alındı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün faaliyetlerine katıldıkları ve bazılarının "abla" olarak görev aldığı iddia edilen 27 kadın hakkında gözaltı kararı verildi.

        Eski öğretmen, esnaf ve ev hanımı olan zanlılardan 20'si, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

        Zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramada bulunan bazı materyallere el konuldu.

        Adreslerinde bulunamayan 7 zanlı aranıyor. (AA)

        FETÖ'NÜN YTÜ'DEKİ YAPILANMASINA YÖNELİK DAVADA 7 TAHLİYE

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) açığa alınan, aralarında profesörlerin de bulunduğu 22'si tutuklu 83 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılandığı davada, 7 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 10 tutuksuz sanık hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

        REKLAM

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Abdullah Bal, Doç. Dr. Bülent Vural, Prof. Dr. Celal Kocatepe, Doç. Dr. Deniz Güney, Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu, Prof. Dr. Muğdeşem Tanrıöven, Doç. Dr. Tamer Çoşkun, Prof. Dr. Turgut Kocatürk ile öğretim üyeleri ve memurlar Bünyamin Yağcıtekin, Harun Akif Kabuk, İbrahim Özbek, Kadir Kahveci, Mehmet Rıfat Kamber, Muhammed Çinkaya, Mustafa Başıbüyük, Mustafa Dağcan Baştürk, Osman Gürbüz, Özkan Şen, Selahattin Aydoğdu, Serdal Şahin, Yusuf Duran ile Köksal Avincan ve sanık avukatları katıldı.

        Savunmasını yapan tutuklu sanıkların avukatları da beyanda bulunarak, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

        3'Ü PROFESÖR 7 SANIĞA TAHLİYE

        Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu, Prof. Dr. Muğdeşem Tanrıöven, Prof. Dr. Turgut Kocatürk, Doç. Dr. Bülent Vural, Özkan Şen, Kadir Kahveci, Köksal Avincan'ın tutuklu kaldığı süreleri ve dosyadaki kanıt durumunu dikkate alarak, adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle tahliyelerine karar verdi.

        Tutuklu sanıklar Prof. Dr. Abdullah Bal, Prof. Dr. Celal Kocatepe, Doç. Dr. Deniz Güney, Doç. Dr. Tamer Çoşkun ile öğretim üyeleri ve memurlar Bünyamin Yağcıtekin, Harun Akif Kabuk, İbrahim Özbek, Mehmet Rıfat Kamber, Muhammed Çinkaya, Mustafa Başıbüyük, Mustafa Dağcan Baştürk, Osman Gürbüz, Selahattin Aydoğdu, Serdal Şahin ile Yusuf Duran tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, yakalamalı sanıklar Emrah Bulut, Kıyas Kılıç, Ahmet Ayaz, Hamdi Gültekin, Muhammed Balcılar, Sezai Coşkun, Samet Turan, Ömer Bisen, Halil Avcı, İsmet Yiğitbaşı, Nevdil Günay ve Murat Toprak hakkında çıkartılan yakalama emrinin devamına, infazının bekletilmesine hükmetti.

        REKLAM

        Mahkeme heyeti, sanıkların Bank Asya'daki ilk hesap açılış tarihlerinden denetimin TMSF'ye devredildiği 29 Mayıs 2015'e kadar tüm hesap hareketlerinin temini için Bank Asya'ya yazı yazılmasına, 25 Aralık 2013'ten önceki 3 yıllık döneme ilişkin hesap hareketleri nazara alındığında hesaplar arasında belirgin bir farklılık olup olmadığı, belirtilen dönemde yatırılan ve çekilen mevduatların ayrı ayrı belirtilmesi, aynı dönemde sanıkların başka finans kuruluşlarındaki hesaplarındaki meblağ ile bu dönemde hesaplarda artış olup olmadığı konusunda tablo şeklinde ayrıntılı raporun düzenlenmesi için banka kayıtlarının bankacılık konusunda dosyanın uzman üçlü bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi.

        TUTUKSUZ 10 SANIĞA TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI

        Heyet, mahkemeye gönderilen üst yazılı ByLock tespitine yönelik tutanakta kullanıcı oldukları tespit edilen tutuksuz sanıklar Ergün Yaşar, Fatih Karabiber, İbrahim Eren, İbrahim Şener, Kürşat Hakan Oral, Muzaffer Aydemir, Recep Uysal, Salih Demirel, Süleyman Hakan Sevilgen ve Şaban Çetin hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını kararlaştırdı.

        Mahkeme heyeti haklarında ByLock tespiti yapılan Giray Eşref Kıral, İdris Aydın ve Hanifi Saraç'ın soruşturma ifadeleri, sunulan belgeler kapsamında ByLock tespiti yapılan GSM hattını kullandıkları yönünde yoğun şüphe bulunmasından dolayı tutuklanmalarına yönelik talebi reddetti. Heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 22 Ağustos'a erteledi

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. (AA)

        REKLAM

        MUĞLA'DA BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "ByLock" kullandığı iddia edilen bir kişi tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY okullarında muhasebecilik yaptığı ve "ByLock" kullandığı öne sürülen C.Ö'yü gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Adliyeye sevk edilen C.Ö, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        MANİSA'DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA 8 TUTUKLAMA

        Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 kişiden 8'i tutuklandı.

        REKLAM

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin deşifre edilmesine yönelik açtığı soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirilen zanlılardan aralarında örgütün sözde "sağlık alanında il sorumlusu" H.A. ve örgütün sorumlularından G.Ç'nin de olduğu 8'i tutuklandı, 2'si ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 23 Mayıs'ta FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kentte faaliyet gösteren müteahhit, kapatılan eğitim ve sağlık kurumlarının eski çalışanları ile meslekten ihraç edilen memurlara yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ