Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan olağanüstü toplantının ardından açıklama

        CHP İstanbul Millletvekili Enis Berberoğlu, yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. Kararın hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı ve CHP olağanüstü toplandı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantının ardından kameraların karşısına geçeceği belirtilmişti.

        Berberoğlu'nun kararına CHP'den ilk tepki, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan gelmişti. Altay, kararın muhalefete gözdağı olduğunu belirtmiş ve bu karara karşı direneceklerini söylemişti.

        Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olağanüstü toplantısının ardından açıklama yaptı:

        REKLAM

        "Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların hapsedildiği bir durum yaşıyoruz. Yasa dışı yoldan eğer silah götürülüyorsa o kişlerin yargılanması gerekir. Hangi anlayışla hangi hukukla? Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacak."

        "Bunların hiçbiri hakim değil. Sadece Saray'ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. Yarın Saat 11:00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimdeki afişte sadece 'adalet' yazacak."

        "Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar."

        CHP İSTANBUL'A YÜRÜYECEK

        CHP Kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yürüyüş için, "Yürüyüş Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek" bilgisini verdi.

        CHP İstanbul Örgütü bugün 11. 00'de Maçka Parkında olacak ve 24 saat Maltepe Cezaevinde nöbet tutacak.

        DHA'nın haberine göre CHP İstanbul İl Başkan Cemal Canpolat "Sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımız, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır." dedi.

        "KARARI DUYDUĞUMDA İNANAMADIM"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı programda Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin, "Kararı duyduğumda inanamadım, 'Gerçek mi?' diye sordum. Enis Bey ile görüştüm morali iyi. 'Moralini iyi tut, senin hiçbir suçun yok' dedim." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ