Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 DGS sonuçları ne zaman?

        Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 23 Temmuz 2017 Pazar günü ÖSYM tarafından yurt genelinde tek oturumda gerçekleştirilmişti. Sınava katılan adaylara sözel ve sayısal olmak üzere sorular soruldu. PekiDGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte DGS sonuçlarına dair detaylar...

        DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        İki yıllık ön lisans programlarından mezun olan adayların lisans programlarına geçiş yapmak için katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan takvime göre, 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde adayların erşimine açılacak.

        REKLAM

        Adaylar, sınav sonuçlarının açıklandığını belirten duyurunun ardından ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

        Bilindiği üzere Pazar günü sınava katılan adaylara 60 sözel ve 60 sayısal olmak üzere toplam 120 soru soruldu. Sorulan zorlu sorulara yanıt veren adaylar, şimdi 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmak için tercih yapacak. Tercih işlemleri, DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM sistemi üzerinden yapılacak.

        DGS SORU VE CEVAPLARI GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAYINLANMIŞTI

        ÖSYM, Pazar günü yapılan DGS sonrasında adayların soru ve cevapları kontrol etmeleri için yüzde 10'luk bir kısmını erişime açtı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada,

        "23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017- Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 25 Temmuz 2017 tarihinde saat 10:00’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

        REKLAM

        2017-DGSTemel SoruKitapçığı ile Cevap Anahtarı (%10)aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

        Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

        2017-Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS)sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular(% 10)testlere göre aşağıda verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

        DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

        DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ