Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydınlar e-muhtıra karşıtı açıklama yayımladı

        Adalet Ağaoğlu, Ahmet Altan, Ahmet Hakan, Prof. Ahmet İnsel, Ali Bayramoğlu, Ali Nesin, Prof. Baskın Oran, Bilgesu Erenus, Çetin Altan, Deniz Türkali, Derya Sazak, Emine Uşaklıgil, Prof. Eser Karakaş, Eşber Yağmurdereli, Etyen Mahcupyan, Prof. Gencay Gürsoy, Genco Erkal, Prof. Halil Berktay, İpek Çalışlar, Latife Tekin, Prof. Mehmet Altan, Mehmet Güleryüz, Mete Tuncay, Murat Belge, Murathan Mungan, Nuray Mert, Osman Kavala, Pınar Kür, Prof. Taner Akçam, Tuğrul Eryılmaz, Prof. Ufuk Uras, Gülsün Karamustafa, Prof. Sadun Aren ve Cüneyt Türel'in de aralarında bulunduğu 500 kişinin yayımladığı Yurttaş Bildirisi'nde şöyle denildi:

        'Silah gölgesinde siyaset olmaz'

        'Seçim krizi çözmez'

        'Seçim barajı kaldırılmalı'

        Ülkemiz, özgürlükçü, çoğulcu, barışçı, demokratik, laik anlayış ortak paydasında, hukukun uluslararası ilkeleri ve değerleri ile örülmüş yeni bir anayasaya kavuşmadıkça, keza seçim barajları kaldırılarak toplumun bütün kesimlerinin siyasal temsiline olanak tanıyan bir seçim yasası benimsenmedikçe, sürekli kriz üreten bu yapıyı ve krizden beslenen odakları etkisiz kılmak mümkün değildir.

        'Daha fazla demokrasi'

        Özgür, demokratik, laik Türkiye'yi korumaya kararlı yurttaşlar olarak demokrasiyi yoketmeye yönelen her türlü müdahaleye karşı direnme hakkına sahip olduğumuzu açıkça belirtiyoruz."

        Yurttaş Bildirisi imzacılarının tam listesi:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ