Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öğrenci yurtlarına cep sinemaları geliyor!

        SALİHA ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, öğrenci yurtlarında sosyal donatı alanlarına ağırlık vereceklerini, bu çerçevede yurtlara ‘cep sinemaları’ kuracaklarını söyledi. Bakan Kılıç, yeni dönemde izleyeceği stratejiyi HABERTÜRK’e şöyle açıkladı:

        SOKAĞA YAYMAK İSTİYORUZ

        Hedefimiz Türkiye’deki gençliği milli eğitimin içinde veya dışında, sokakta veya sanayide koordine etmek. Buna yönelik projeler uygulamak. Gençleri kamp merkezlerine taşımak. Gençlere yönelik eğitim, kültür ve medeniyet, liderlik, özgüven ve güzel konuşma, tarih ve sanat gibi alanlarda programlar düzenlemek. Bir nevi seminer organizasyonlarını sokaklara, mahallelere, şehirlere, ilçelere taşıyıp, gençlik tabanına yaymak istiyoruz.

        ÜÇ KİŞİLİK ODALAR

        Bu projeleri uygulayacağımız iki temel zemin var. Biri bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü, diğeri sayılarını radikal şekilde artırmayı hedeflediğimiz gençlik ve kültür merkezleri. Kredili Yurtlar Kurumu’nda 1-3 kişilik odalara dönüyoruz. Sosyal donatı alanlarını geniş tutuyoruz. Yurtlarda, cep sinamaları, çok amaçlı salonlar konferans salonları olacak.

        TARKAN KONSERİ SÖZÜ

        Elbetteki Hakkâri’deki Batman’daki üniversite öğrencilerinin sahip olduğu sosyal imkânlar, İstanbul Ankara’daki gençlerin ulaşabilecekleriyle kesinlikle bir değil. O zaman bu dünyaları oralardan kaldırıp Anadolu üniversitelerindeki öğrencilerimizin barındığı yurtlara götüreceğiz. Öğrenciler tamamen bedelsiz yararlanacak. Kampuslarda Tarkan konserleri yapılıyor ama parasını veren girip izliyor. Gençlerle konuşacağız kimleri götüreceğimizi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ