Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "CHP'ye çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi"

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirdi. Muhalefet partileri CHP ve MHP'ye sert eleştiriler yönelten Başbakan, Suriye'de yaşanan olaylara sessiz kalan uluslararası örgütler ve ülkelere de yüklendi.

        Konuşmasına Suriye'de yaşanan gelişmelere değinerek başlayan Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) ile Suriye'ye yaptırımlara karşı çıkan Rusya ve Çin'i isim vermeden eleştirdi. Tarihte daha önce yaşanmış katliamları hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu katliamlar sadece bu katliamları yapan zalimlerin değil, bu katliamlara sessiz kalan ülkelerin de tarihlerine kara bir leke olarak yazıldı. Masum bir çocuğun kanı her türlü stratejinin üstündedir" dedi. Erdoğan ayrıca Beşar Esad'a da seslenerek yaptıklarından hesap sorulacağını söyledi.

        Paranın yeni simgesi üzerinden CHP'nin yaptığı eleştirilere de değinen Başbakan, CHP'yi hayal partisi olmakla suçladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'lileri burada tebrik etmek istiyorum. Simgede RTE harflerini buldular... Bulmakla kalmadılar resmi yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdular. Mübarek Cumhuriyet Hayal Partisi." Başbakan konuşmasında MHP lideri devlet Bahçeli'yi de 'hayal bahçesi' olarak nitelendirdi.

        Başbakan Tayyip Erdoğan konuşmasının sonunda, geçtiğimiz hafta olduğu gibi TÜSİAD'a da ağır eleştiriler yöneltti. TÜSİAD'ın 15 yıldır aynı yerde olduğunu ve hazırladığı raporlarla İmam Hatipleri yok etmeye çalıştığını söyleyerek, "Karşınızda İHL mezunu bir Başbakan var sayın TÜSİAD" dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

        SURİYE'DEKİ OLAYLAR

        Ne yazık ki Suriye'de yaşananları başta BM olmak üzere uluslararası dünya sadece izliyor. Uluslararası gazeteciler Suriye'de Bosna'dakine benzer bir katliam yaşandığı haberlerini geçiyor. Katliamlar insanlığın yüreğinde büyük yaralar açtı. Bu katliamlar; sadece katliamları yapanlara değil bu katliamlara sessiz kalan ülkelerin de tarihlerine kara bir leke olarak yazıldı. Masum bir çocuğun kanı her türlü stratejinin üstündedir.

        Beşar Esad'ın babasının yaptıklarının hesabı bu dünyada sorulmadı, ama oğul Esad'dan sorulacak. Suriye'ye insani yardım koridorları derhal açılmalıdır. Suriye yönetimi üzerinde baskı oluşturulmalı ve Arap Ligi planı uygulanmalıdır. Suriye halkını ve muhalefetini onurlu tavırlarından dolayı bir kez daha selamlıyorum. Suriye halkı asla yalnız değildir ve yalnız bırakılmayacaktır.

        "TAKSİM'E ÇIKAR ANIRIRIM DİYENLER HERHALDE KÖŞELERİNDE ONU İCRA EDİYORLARDIR"

        Geçtiğimiz ay ekonomi alanında güzel gelişmeler oldu. İşsizlik 2.1 puan azalarak yüzde 9.8'e geriledi. Böylece son 10 yılın en düşük seviyesi gerçekleşti. 2011 yılının tamamında 135 milyar Dolar'la tüm zamanların rekorunu kırdı. Bizden önceki hükümet döneminde IMF'ye borcumuz 23.5 milyar Dolar'dı. Şimdi 2.8 milyar Dolar. Onlar borçlandı biz ödedik. Eğer sizin Merkez Bankanız nal toplarsa bitersiniz. Ama kasası dolu olursa IMF 'stand-by anlaşması yapalım' dediğinde güle güle dersiniz.

        Biz altı sıfır attığımız zaman bazıları 'Enflayon patlayacak, düşerse Taksim'e çıkar bilmem ne gibi anırırım' diyordu. Ne oldu? Herhalde köşelerinde onu icra ediyorlardır. Türk lirasından altı sıfır atılınca enflasyon tek haneye düşmüştü.

        'CUMHURİYET HAYAL PARTİSİ'

        Yeni para simgesi açıklanınca ülkemizde çok sayıda grafiker ve sanat eleştirmeni olduğunu gördük. Öyle ki CHP'lileri burada tebrik etmek istiyorum. Simgede RTE harflerini buldular... Bulmakla kalmadılar resmi yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdular. Hayal güçlerini zorlayarak yapıyorlar. Mübarek Cumhuriyet hayal partisi.

        Tabii MHP de durur mu? Devlet Bahçeli değil hayal bahçesi. Biliyorsunuz toplayıp çıkarıp, MHP'nin 40. yılında iktidar olacağını söyledi.

        "YALAN MAKİNASI YALANI ORTAYA ÇIKARTIR"

        9 yıldır muhalefettisiniz. Söyleyin bize 9 yıldır ne yaptınız muhalefet olarak? Komisyonda milletvekilleri 12 saat konuşmuş bununla övünüyorlar. Benim oğlum bina okur döner döner yine okur. 9 yıla bir bakın, yapılanı eleştirmekten bir milim öteye gidemediler.

        Seçim döneminde hatırlarsanız 'hesap uzmanı olarak başladınız yalan uzmanı' oldunuz demiştim. Herhalde içlerine oturmuş geçen grup toplantısında Kılıçdaroğlu bana ardı ardına 6 defa yalan makinası dedi. Yalan makinası nedir? Yalanı ortaya çıkaran makinadır.

        "CHP'DE KASET OPERASYONUYLA ÇOK BAŞARILI BİR YÜZ NAKLİ GERÇEKLEŞTİ"

        CHP'de kaset operasyonu ile çok başarılı bir yüz operasyonu gerçekleştirildi. Ama CHP'nin aslında toplumsal yapıyla uyum sağlayacak gen nakli sağlaması gerek. CHP'nin İstiklal Mahkemeleriyle, Dersim'le yüzleşmesi gerekiyor. Bu yüzleşme gerçekleşmeden CHP'nin genleri değişmez. CHP'nin Ergenekoncu, komplocu, hizipçi zihniyetten kurtulması gerekiyor.

        CHP, AK Parti'yi 28 Şubat'ın ürettiğini söyledi. O zaman neden 28 Şubat'a sahip çıktınız. Biz AK Parti'yi kapatılmış bir partinin ardından kurduk. Eğer Brütüs arıyorsanız aynaya bakın sayın Kılıçdaroğlu. Aynaya baktığınızda genel başkanının evinde aday olmayacağım deyip öbür gün aday olan bir yüz göreceksin.

        "KARŞINIZDA İHL MEZUNU BİR BAŞBAKAN VAR"

        28 Şubat maalesef genç nesiller üzerinde özellikle eğitim sistemi üzerinde büyük hasar, tahribat bırakmıştır. Yeni düzenlemeyle bu tahribat ortadan kaldırıyoruz. Tamamen bilimsel bir düzenleme ile bu değişikliği yapıyoruz. Biz elitlerin, jakobenlerin istekleri doğrultusunda değil halkımızın isteklerini yerine getiriyoruz.

        Ben TÜSİAD'a hafif yollu bir eleştiri yaptım hemen rahatsız oldular. Ama ben rahatsız olmuyorum onların eleştirilerinden. Sayın Başkan hatırlamıyor belki ama TÜSİAD'ın Zekai Baloğlu'na hazırlattığı raporu biz unutmadık. TÜSİAD'ın o raporunda İHL'lerin yok edilişi vardı. Karşınızda İHL mezunu bir Başbakan var.

        Ama TÜSİAD'ı tebrik ediyorum. 15 yıldır tuturlı bir şekilde aynı fikirlerini savunuyorlar. CHP'ye tavsiyemiz de tuturlı olması, çark etmemesi.

        "AYRIMCILIĞIN DA KIŞKIRTMANIN DA KARŞINIZDAYIZ"

        Hocalı Katliamı'nı protesto gösterisinde açılan pankartlar bu ülkenin gerçek yüzü değildir dedim. Güvenlik güçleri, adli makamlar zaten gereken işlemleri yapıyor. Buradaki bazı fotoğraflardan marjinal bazı kesimlerin fotolarıyla Türkiye'nin imajını zedelemek günahtır. Hocalı meselesindeki gibi Adıyaman'daki mesele de kışkırtma meselesi yapılmak isteniyor. Emniyet ve istihbarat birimlerimiz büyük bir hassiyetle konunun üzerine gidiyor. Ama bir CHP'li vekil daha hemen ilk anda "200 evin kapısı işaretlendi" diyor. Kışkırtmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhuriyet hayal partisi dedim ya...

        Biz belli bir kesimin, belli bir inancın iktidarı değiliz biz 75 milyonun iktidarıyız. Böyle bir hadisenin karşısında ilk biz dururuz. Ayrımcılığın da kışkırtmanın da karşısında dik dururuz. Olayın üzerine kararlılıkla gidiyoruz.

        Bugün aynı zamanda Başbakan yardımcım Beşir bey, eşim ve kızı, Beşir beyin eşi, Aile ve Sosyal Politikalar bakanım Uludere'ye gittiler. Temenni ederiz ki bir daha işallah bu tip hatalar, yanlışlar olmaz.

        ZEKAİ BALOĞLU'NUN RAPORUNDA NELER VARDI?

        Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasında hatırlattığı Zekai Baloğlu'nun raporu TÜSİAD'ın başında Cem Boyner'in olduğu 1990 yılında hazırlanmıştı. "Türkiye’de Eğitim, Sorunlar ve Değişim İçin Yapısal Uyum Önerileri" adlı rapor, 19 Eylül 1990’da kamuoyuna açıklanmıştı. Rapor açıklandıktan sonra o dönemde de tartışma konusu olmuş ve kamuoyunda "TÜSİAD'ın imam hatip raporu" olarak adlandırılmıştı. TÜSİAD daha sonra çalışmanın bir eğitim raporu olduğunu ve tespit ile görüşlerin yazarını bağladığını çok kez vurgulamıştı.

        İmam Hatip Liselerine eleştiriler yöneltilen raporun kısaca şunlar denilmişti: "İmam hatip sayısı, din adamı ihtiyacından fazladır. İmam hatipler genel öğretim kurumu haline dönüşüyor. İmam hatip mezunları, mesleki alana değil, her üniversiteye yöneliyor. Buralarda imam hatipli birikiyor. Din eğitimi kaynaklı kişilerin devletin değişik kademelerinde yönetici olması, laik yönetim ilkesini zedeliyor. İmam hatiplerin sayılarının artması ve her üniversiteye gidebilmeleri, eğitimde birlik ilkesini zedeliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ