Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem tren seferleri iptal, Ankara'da iş bırakma eylemi, Ankara'da Kamu-sen ve Kesk'in iş bırakma eylemi,

        Ankara'da memurların 1 günlük 'iş bırakma' eylemi, tren garında görevlilerin gece yarısı grev pankartlarını asmasıyla başladı. Eylem kapsamında tren seferleri iptal edilirken, yolcular duruma tepki gösterdi.

        Hükümet'in 2012 için açıkladığı yüzde 3.5+4 zam oranını kabul etmeyen KESK'e bağlı Birleşik Çalışanları Taşımacılık Sendikası ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen'e bağlı tren garında görevli memurlar saat 00.00'da iş bıraktı. Eylem kapsamında saat 01.30'da Ankara'dan Diyarbakır'a gidecek olan Güney Ekspresi hareket etmedi. Garda bekleyen bazı yolcular, seferin iptal edildiğini öğrenince duruma tepki gösterdi. Güney Ekspresi ile Kayseri'ye gitmek için gara gelen İranlı bir yolcu, "19.30'dan beri burada bekliyorum. Trenin gelmeyeceğini bana şimdi söylüyorlar. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum" diyerek duruma tepki gösterdi.

        Aldıkları biletlerin parası ödenen yolcuların bazıları servislerle otogara , bazıları da evlerine bırakıldı. Sendika üyelerinin, sabah ve öğlen saatlerinde Ankara'dan kalkacak olan trenlerin grev gerekçesiyle çalışmalarına engel olacağı öğrenildi. Ayrıca tren seferlerinin saat 23:59’a kadar iptal edildiği öğrenildi

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ