Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gürsel Tekin: İstanbul'u botokslu hale getirdiler

        Güngör KARAKUŞ - AHT

        Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını takip eden "gölge kabine" olarak tanımladığı bir grup milletvekili arkadaşıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Tekin ve arkadaşları, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında, başta trafik olmak üzere kentsel dönüşümden, Marmaray'a, üçüncü köprüden deniz ulaşımına kadar İstanbul'un bir dizi sorunuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

        BABASININ ÖLÜM HABERİNE RAĞMEN KATILDI

        Babasının vefat haberini aldığı halde önceden duyurusu yapılan basın toplantısına katılan CHP Ordu Millevekili İdris Yıldız başta olmak üzere, İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Manisa Milletvekili Sakine Öz ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de İl başkanlığında hazır bulundu.

        İSTANBUL BOTOKSLU BİR KENT OLDU

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasının girişinde bulunan İstanbul sülieti fotoğrafı önünde çektirdiği fotoğrafı basın mensuplarına gösteren Gürsel Tekin, "Gerçeği böyle mi? Ayıp değil mi? İstanbul'u botokslu bir kent haline getiriyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi.

        BAŞBAKAN YÖNETİCİLERİNİ YALANLADI

        İstanbul'da 250 tane alışveriş merkezi olduğunu söyleyen Tekin, dünyada bunun bir örneğinin olmadığını kaydetti. Tekin "Kamu alanlarını imara açacaksınız. Yandaşlarınıza iş olanakları yaratacaksınız. Sonra döneceksiniz trafik nasıl çözülecek? Dün çok mu iyiydi? Bugün daha iyi olsun" dedi. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul trafiğiyle ilgili son açıklamalarına değinen Tekin, "Sayın başbakan belediye başkanıyken 'pasaport uygulayacağım' diyordu. Dün söylemiş, ilk kez bu kadar doğru söylüyor. 'İstanbul'da trafik normal zamanlarda da kötü zaten' diyor. Yöneticilerini yalanlıyor. 'Okullar tatil, güya trafik rahatlayacak diye çalışma başlattılar' diyor. 'Bunun çözümü çok kolay değildir'. Bunu iki kişi söylemişti. Japonya'dan gelen uzman bir de sayın başbakan" diye konuştu.

        "KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜNÜ BEN TATİLE GÖNDERECEĞİM"

        Dünyanın hiçbir yerinde köprülerle trafik sorunu çözülmez. Öncelik raylı sistemdir. 18 yıldır iktidardalar. Yılda 10 kilometre metro yapılsaydı. 180 kilometre olurdu" diyerek eleştirilerini sıralayan Gürsel Tekin, Karayolları Genel Müdürünün FSM'deki bakım çalışmaları boyunca İstanbullulara tatil yapın önerisinde bulunmasını da değerlendirerek, "Sayın genel müdürü yakında ben tatile göndereceğim. Biletlerini ben alacağım. Gidişleri olacak. Dönüşleri olmayacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ