Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'li Ergin 'Ali Dibo'yu reddetti

        TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Hatay'da yolsuzluk yapıldığına yönelik iddialara yanıt veren Ergin, “Bir süredir gerek şahsım ve gerekse partimiz üzerinden yürütülen zavallı bir iftira kampanyasıyla karşı karşıyayız” dedi. Ergin, birçok kez açıklama yapmasına, mahkemelerin tekzip kararı vermesine rağmen siyasi nedenlerle yolsuzluk iddialarının yürütüldüğünü söyledi.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının, Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş'ın iddialarının doğru olmadığını tespit ettiğini belirten Ergin, ”Bunların yalanları yargı mercilerinin tekzip ve kovuşturmaya yer olmadığına dair kararları ile her defasında yüzlerine çarpılmasına rağmen, iftira kampanyalarına hem çirkin, hem ahlaka sığmayan ve hem de suç teşkil eden bir tertip ile devam etmişlerdir. Bu Meclisten bir milletvekilinin himayesinde bir kişi geliyor ve bana özellikle bazı konuları anlatıyor ve sonra da konuşulanları kaydediyor ve servise koyuyor” diye konuştu.

        HAVAALANINA 4 TRİLYON AKTARILMASI

        Hatay Havaalanına gereksiz yere 4 trilyon lira aktarıldığına ilişkin iddialara değinen Ergin, her yıl bütçe döneminde il genel meclisince havaalanına kaynak aktarıldığını belirtti.

        “Hatay'ın alacağı bir hizmet nedeniyle teşekkür beklerken, iftiralara maruz kalmak esef vericidir” diyen Ergin, kaynağın il genel meclisinde CHP'li üyeler de dahil tüm siyasi grupların oy birliğiyle ayrıldığını bildirdi.

        Havaalanının, Ulaştırma Bakanlığına devredildiğini ve 2007 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Ergin, “Bu kadar olağan ve masum bir olayın bile nasıl farklı anlamlara gelebilecek şekilde sunulmaya çalışıldığını ibretle izledik. Havaalanımızın 2007'de bitecek olması Gökhan Durgun'u niçin rahatsız etti?” diye sordu.

        DAĞITILAN SES KAYITLARI

        CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'un bugün düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk iddialarına ilişkin dağıttığı ses kayıtlarına da değinen Ergin, “Bu ses kayıtlarını bana önceden vermiş olsalardı, bizatihi ben sayın basın mensuplarına ve kamuoyuna dağıtırdım” dedi.

        Ses kaydının kimler tarafından yapıldığı ve yaptırıldığının ortaya çıktığını ifade eden Ergin, “Bir tiyatro oynanmıştır. Bütün kamuoyunun da gördüğü gibi çirkin tiyatro oyunu en kötü senaryo ödülüne, Gökhan Durgun ise en kötü yardımcı oyuncu ödülüne layık görülmelidir. Sonuç olarak bu suç teşkil eden, kanunsuz ve ahlaka aykırı tertibi hazırlayanların takkesi düşmüş ve kel görünmüştür” diye konuştu.

        SURİYELİ VATANDAŞIN SORUNU

        Suriye uyruklu bir kişinin 24 trilyon liralık alacak sorununa ilişkin iddialara da değinen Ergin, “bu işin olmayacağını gerekçeli olarak izah ettiklerini” belirterek, dağıtılan ses kaydının incelenmesiyle bunun anlaşılacağını söyledi.

        Sadullah Ergin, “Tüfenkçi'nin 4 trilyonu gözden çıkarmışlar” demesi üzerine bu işin olamayacağının tekrar söylediğini, bu kişiyi de aldatılabileceği konusunda uyardığını kaydetti.

        “4 trilyondan vazgeçmişler” denildiği zaman kendisince söylendiği iddia edilen 'tamam ben bu işe bakarım' ifadesinin iftira olduğunu söyleyen Ergin, ”2006 Şubat ayında bu görüşme oluyor, iddia edilen konuda bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı, olamaz da. Bu konu iki ülkenin karşılıklı çözebileceği bir konudur” diye konuştu.

        BİR DOKTORUN TAYİNİ

        AKP Grup Başkanvekili Ergin, ses kayıtlarında Alevi olduğunu bilmediği bir doktorun tayini konusunun da gündeme getirildiğine dikkati çekti.

        Ses kaydında “aidiyeti ile bir alakası yoktur” dediğini açıklayan Ergin, ”Hatay teşkilatımızda bir çok Alevi vatandaşımız yöneticilik yapıyor. Kendi siyasi ikbali için vatandaşlar arasında böyle bir fitne, ayrımcılık sokma girişimini nefretle ve şiddetle kınıyorum” dedi. Ergin, gazetecilerin sorusu üzerine kendilerine her gün onlarca talep sahibinin gittiğini belirterek, “Uygun olanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz, uygun olmayanları da siyasi ahlaka uygun kibar bir şekilde gönderiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ