Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bakan Yılmaz suskunluğunu bozdu!

        Erhan CEYLAN-AHT

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın cenaze töreninde belde halkından "Açılım" tepkisi gören Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, suskunluğunu bozdu.

        Şehidin cenaze töreni sırasında toplanan belde sakinleri, Bakan Yılmaz'a "Yeter artık. Bu nasıl bir açılımmış. Artık analar ağlamasın" şeklinde tepki göstermişti. Bu tepki karşısında suskunluğunu koruyan Bakan Yılmaz, AK Parti Şarkışla İlçe Başkanlığında konuya ilişkin açıklama yaptı.

        Şarkışla'da partililere seslenen Bakan Yılmaz, "Bir toprak için canını, kanını dökmeyi göze almazsan o toprak vatanın olmaz. İstiklal Savaşı'nda da böyle oldu, Malazgirt'te de böyle oldu, bu arada geçen dönemlerde böyle oldu. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Annesine, babasına, kardeşlerine sabır diliyorum. Bizim inancımızda şehitler ölü değildir, diridirler" ifadesini kullandı.

        "KÜRTÇE'DEN NEDEN RAHATSIZLIK DUYALIM"

        Okullarda Sümeroloji, Hititoloji, Hindoloji gibi seçmeli dillerin olduğunu ve bir çoğunun günümüzde kullanılmadığını söyleyen Bakan Yılmaz: "Dünyada konuşulan Kürtçe'nin seçmeli ders olarak olmasından niye rahatsızlık duyalım. Kendi nefsiniz için istemediklerinizi, başkaları için de istemeyin. Senin en doğal hakkın, onun da en doğal hakkı. Bunu sormanın, öğrenmenin buna açılım diyip de şehitlere bağlamanın anlamı var mı" dedi.

        "1990'LI YILLARDA AÇILIM YOKTU AMA ŞEHİT SAYISI DAHA FAZLAYDI"

        Türk milletine hizmet etmenin AK Parti için büyük bir onur olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Bu hükümet bu milletin zerre kadar hakkına zarar verecek hiç bir çalışma yapmadı. Bazı kardeşlerimi görüyorum, 'müzakere, açılım politikası yüzünden bu hale geldiniz' diyor 1990'li yıllarda açılım mı vardı? Açılım söylenmediği dönemlerde şehit sayımız daha fazlaydı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ