Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 4 kişiyi ezdi 'hatırlamıyorum’ dedi

        SEDEF ŞENKAL DEMİR / AHT

        İstanbul'da 17 yaşındaki alkollü genç, annesinden izinsiz aldığı otomobille 1 kişinin ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Hakkında 22.5 yıl hapis istenen genç, "Kız arkadaşım terk edince bira içtim. Çarptığım insanları hatırlamıyorum" dedi. Sanığın avukatları da “Olay kaza, kendisi küçüklüğünden beri kamyon kullanır” şeklinde savunma yapınca, ölenin yakınları tepki gösterdi.

        İstanbul Kadıköy’de annesinden izinsiz aldığı otomobille 1 kişinin ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki ehliyetsiz ve alkollü sürücü B.Ç.’ye 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kaza, 1 Temmuz 2013’de Kadıköy’de meydana geldi. İddialara göre 17 yaşındaki lise öğrencisi B.Ç., kız arkadaşı tarafından terk edilince 2 kutu bira içti ve annesinin aracını izinsiz alarak yola çıktı. İçerenköy’de alkolün etkisiyle aşırı sürat yapan ve otomobille kaldırıma çıkan B.Ç., kaldırımda duran Bahattin Uzunkaya’nın (46) ölümüne neden oldu.

        3 KİŞİYİ YARALADI

        Yoluna devam eden genç, 30 metre sonra Nevise Şentürk (43) ile kızı Fadime Şentürk’ü (22) ezerek yaraladı. Alkollü genç, son olarak Serkan Teker’i de ezdikten sonra durabildi. Mahkemece tutuklanan ve 1.22 promil alkollü çıkan B.Ç., hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        ‘HATIRLAMIYORUM’

        Mahkemede kendisini savunan B.Ç., olay günü kız arkadaşı tarafından terslenince moralinin bozulduğunu söyledi. Alkol oranı yüksek 2 bira içtikten sonra annesinin otomobilini gizlice alıp kız arkadaşının evinin önüne giderek müzik dinletmek amacında olduğunu öne süren genç, direksiyon başına geçtikten sonra birşey hatırlamadığını iddia etti. Sanık B.Ç., “Bir ara kırmızı ışıkta durdum. Sonra bir şeye çarptım ama otomobil zannettim. Devam ettim. Sonraki çarptığım insanları hatırlamıyorum bile. Çok pişmanım” dedi.

        ‘KAMYON DAHİ KULLANIYOR’

        B.Ç.’nin avukatları da, müvekkillerinin çok iyi araç kullandığını olayın bir kaza olduğunu savunarak, “B.Ç’nin babası kamyon şoförüdür. Sürekli yollardadır. O nedenle sanık küçüklüğünden beri kamyon dahi kullanıyor” dedi. Bu savunmaya tepki gösteren ölen Bahattin Uzunkaya ailesi, “Onu affetmeyeceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ