Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan'dan kredi kartı uyarısı: Evinizde ne var ne yok alır götürürler

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu. Kredi kartları konusunda uyarıda bulunan Erdoğan,"Kredi kartları da faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Paranız kadar, yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Evinizde ne var ne yok alır götürürler " dedi .

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Bizim siyasetimiz korkutma, sindirme, istismar siyaseti hiç değildir. Birlik kardeşlik siyaseti üretiyoruz. Oy oranlarına göre hizmet eden bir parti, hükümet olmadık. Hakkari'de bizim milletvekilimiz yok diye hizmet vermeyelim demedik. Engellemelere rağmen yaptık, yapıyoruz. Aynı şey Şırnak'ta... Niye yapıyorsunuz, dediler. Dedik ki, yaparız. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları mı, evet. Batıyı nasıl ihya ediyorsak, doğuyu da öyle ihya edeceğiz dedik. Şu anda doğu, güneydoğu tarihinde görmediği yatırımları bizim dönemimizde gördü.

        Muğla'da 5.5 katrilyon yatırım yaptık. Muğla'da birinci parti değiliz demedik. Olması gereken neyse onu yapacağız. Daha ideali neyse onu yapacağız.

        Seçim döneminde sandıklar kapanır, bizim için o oranlar gündemimizden çıkar. Oy oranlarına göre muamele eden bir iktidar değiliz. 76 milyon bizim için birdir. Nerede insan varsa biz oraya hizmet götürmenin mücadelesi içinde olduk.

        Türkiye'nin dünyada etkinliği arttı. Dünyanın bütün başkentlerinde, gazetelerinde televizyonlarında Türkiye konuşuluyor. Bundan 15-20 yıl önce yabancı basında Türkiye ile ilgili haber çıkınca olay oluyordu. Ama şu an dünya medyası Türkiye'nin güzelliklerini her an yazıyor. Marmaray'ı yazıyor. Biz Pendik'i, Pekin'i Londra'ya bağlıyoruz. Muhalefet nerede? Onlar hala nasıl kulp takılır, ona bakıyorlar.

        Haliç'i temizlerken hocalarımız bize 'Burayı temizlemek mümkün değildir, ancak burayı doldurursanız olur' demişlerdi. Haliç şimdi tertemiz.

        İstanbul'da bir tane kongre merkezi yoktu. Antalya'da da, Muğla'da da kongre merkezleri yapalım diyoruz. Çünkü oteller kışın da boş olmasın. Yaz-kış çalışan bir Muğla istiyoruz. Bunu biz yaparız. Yerel yönetim bizim işimiz.

        Eskiden delikli bir kuruşla tuvalete giderdik. Bunların iktidarında 1 milyon lira ile tuvalete gittik. Dedik ki, biz bu sıfırları atacağız. Enflasyon patlar dediler. Enflasyon patlamadı, çatladı. Bizden önce enflasyon 3 haneli rakamlara çıkmıştı, şimdi tek hanelerde.

        "EVİNİZDE NE VAR NE YOK ALIR GÖTÜRÜRLER"

        Kredi kartları da faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Paranız kadar, yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Evinizde ne var ne yok alır götürürler.

        Göreve geldik, dokuz ilimizde doğalgaz vardı. Şimdi 72 vilayetimizde doğalgaz var. Şimdi istiyoruz ki tüm Muğla, doğalgazın tadına ulaşsın. Her evde istediğin her anda doğalgazı bulma şansı başkadır.

        "KAPILARINI KAPATANDAN BÜYÜK DEVLET OLMAZ"

        Bize Suriye'de ne işiniz var diye soruyorlar. Mısır ile niye bu kadar ilgilisiniz diye soruyorlar. Bizim orada şehitlerimiz var. Tarihimiz var.

        Kapılarını herekese kapatan büyük devlet olamaz. Eğer Suriye, Irak, Lübnan, Filistin sorunlarında sussaydık büyük devlet olamaz, ekonomiyi bu kadar büyütemezdik. Veren el alan elden hayırlıdır. Korkularla büyük devlet olunmaz.

        "TÜRK'Ü SEVDİĞİM KADAR KÜRT'Ü DE SEVİYORUM"

        Vatandaşının kılık kıyafetinden korkan, ona göre vatandaşını ayırandan büyük devlet olamaz. Vatandaşının etnik kökeninden dilinden korkan büyük devlet olamaz. Türk'ü sevdiğim kadar Kürt'ü de seviyorum. Gürcü, Laz, Arnavut, Boşnak'ı da seviyorum. Onları da Allah yarattığı için seviyorum. Bizim farkımız bu. Reddeden, asimile eden, inkar eden büyük devlet olamaz. Ege'yi kucaklayan, Doğu'yu da Güney Doğu'yu da kucaklayacak. Biz yola çıkarken "etnik ya da bölgesel milliyetçilik yapmayacağız" dedik. Biz laik bir devletin yöneticisi olarak tüm inançlara eşit mesafedeyiz. Bizi hor gördüler. Kızlarımız başka memleketlerde okumak zorunda kaldılar. Şimdi hepsi üniversiteye gidiyor, kamuda çalışıyor. Var mı bir sıkıntı? Yeni Türkiye böyle olacak.

        2023'e böyle yürüyoruz. 2053 daha farklı olacak. 2071 daha farklı olacak. Hayalimizdeki, hedefimizdeki yeni Türkiye bu olacak. Özüne rücu eden bir Türkiye olacak. Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de açtığı meclisin mirasını canlandırıyoruz.

        Çocuklarımız torunlarımız Türkiye'yi daha da büyütecekler.

        MUĞLA'DAKİ YATIRIMLAR

        Muğla'ya 11 yılda 5.4 milyar TL destek sağladık. Muğla'ya AK Belediyecilik gelirse neler olabileceğini siz düşünün. 30 Mart hem Türkiye'de hem de Fethiye'de büyük bir değişimin başlangacı olacak. Allah'a emanet olun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ