Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Sizi yaptıklarınız bizimkilerin zekatı değil"

        AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Bana neredeydin diye soranlara söylüyorum, 11 yıldır Türkiye'nin her karış toprağındaydım. 4 bin eserimiz ve projelerimiz var" dedi.

        Yıldırım, yapılanların saymakla bitmeyeceğini ifade ederek "Sizin 10 yıldır İzmir'e yaptıklarınız bizim yaptıklarımızın zekatı kadarsa buna da İzmirli teşekkür eder. 10 yıldır siz neredeydiniz? Bayındır'da başkanımız hizmet eksikliklerini söylüyordu, hizmeti seçime doğru mu hatırladınız? Bayındır da İzmir'de yapılanları da yapılmayanları da unutmaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ama yaptığı kadarının teşekkürünü ediyoruz" Bizim ne yaptığımızı sorgulamakla uğraşmayın hizmetlerimiz ciltlerce kitap olur. Buraya propagandaya gelenlere ve Bayındır'a ne yaptın diyenlere hemşehrilerimiz ne yapıldığını sorsun. Bayındır'a geldiğin yolu da biz yaptık" diye konuştu. Yıldırım, Bayındır'a Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırsever Susamcıoğlu ile birlikte yapılacak Anadolu Öğretmen Lisesi ve yeni Adliye binasının da müjdesini verdi.

        "BİZİ HİZMET DEĞİL BOŞ LAF YORAR"

        Binali Yıldırım, Bayındır ilçesinde yeni yapılan Sadık Susamcıoğlu Öğrenci Yurdu, PTT Hizmet Binası ve İstanbul Ağaç A.Ş. ile Bayındır SÜSBİR arasında gerçekleştirilen 20 milyon liralık çiçek alım protokolünün imza törenine katıldı. Tören alanında çiçekçi İsmail Ulucak'ın bağladığı poşu ile kürsüye çıkan Yıldırım, Bayındır'a yapılan hizmetlerin toplam maliyetinin 400 trilyon olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Sadık Susamcıoğlu Öğrenci Yurdu'nun 3 trilyon bedelle yapıldığını kaydeden Yıldırım, "Ne yaptın diyenlere anlatalım. PTT hizmet binası. Bayındır tren istasyonu, demiryolunu İzmir'e kadar yeniledik, peronları ve hatları da yeniledik. Şimdi Bayındır'dan İzmir'e gitmek daha huzurlu. 25 Nisan 2011 tarihinde hep beraber Zeytinova barajının temelini attık. 33 milyon metreküp su tutacak baraj şimdilerde su tutmaya başladı. 35 bin 700 dekarlık arazi suyla, bollukla bereketle buluşacak. 250 bin hemşehrimizin ekmeğine aş katacak. Kent ormanının temeli atıldı, açıldı, kullanılıyor.Burada seçim propagandasına gelip "Bayındıra, İzmir'e ne yaptın?" diyenlere sorun. Bayındır'a geldiğin yolu da biz yaptık, onu da sorun. Bayındır'a çevre yolu yapıyoruz. Bayındır'ın şimdiki halini de önceki halini de biliyorsunuz. Şimdi Bayındır'a çevre yolu yapıyoruz. Torbalı'dan gelen yol Bayındır'ı kuşatıp Ödemiş, Kiraz ile birlikte Beydağ'a kadar gidecek. Sıcak asfaltın bedeli300 trilyon. İşte burada gördüğünüz Hükümet Konağı'nı da yapma kararı aldık, bedeli 10 trilyon. Bayındır'a 'yeni adliye binası gerek' dediler. 3 bin metrekare alan ayrıldı. Yer teslimi yapıldı. İnşaatına başlanacak. 10 Şubatta Bayındır'ın kaderini değiştirecek bir ihale gerçekleşti, Ergenli köyü barajı. 250 trilyonluk bir yatırım. Topladığınız zaman 10 yılda Bayındır'a yapılan yatırımın tamamı 400 trilyon. Helal olsun. Bayındırlılar değilmiki Türkiye'yi çiçek bahçesine çeviriyor yapılan bu hizmetler helal olsun.Bizi hizmetler yormaz. Bizi iş bilmeyen laf üretmekten başka iş yapmayanlar yorar. Onun hesabını da siz soracaksınız. Türkiye'nin heryerinde binlerce PTT binası yapıldı. Geldikçe kurdelasını kesiyoruz. Emeği geçen PTT genel müdürümüz, bütün 35 bin PTT çalışanı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Size güzel hizmet vermek için fedakarca çalışıyorlar. Sağolsunlar varolsunlar".

        "RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ"

        Sözleri sık sık "İzmir'e yakışan Binali Başkan" sloganları ve alkışlarla kesilen Yıldırım, Bayındırlılar'a hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti. "Bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin çiçek bahçesi olan Bayındır çiçekçisi ile imzalayacağı protokol gerçekleştiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayındır'ın 20 milyonluk çiçek istedi. Bedeli 10 trilyon. 'Biz Bayındır'dan çiçek alıyoruz' diyenler de 4 milyon çiçek almış. Bedeli 1,5 trilyon. Rakamlar yalan söylemez. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın aldığı miktar 20 milyon. 'Çiçek alıyoruz' diyenlerin 5 katı. Sizin yaptıklarınız bizimkilerin zekatı bile değil diye boşuna demiyoruz. Bayındır'a yaptığın kadarına teşekkür ediyoruz. Kimse daha fazlasını beklemesin. İstanbul Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan ile Süs Bitkileri Birliği Ağaç A.Ş. (SÜSBİR ) Başkanı Mehmet Çıplaklı 20 milyonluk çiçek anlaşmasına imza attı.

        BAYINDIR'A ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ MÜJDESİ

        Binali Yıldırım, Bayındır Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi'nin 300 kişilik Öğrenci Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdiği sırada da müjde verdi. Türkiye'nin geleceği çocuklar için yapılan yatırımların çok değerli olduğunu söyleyen Yıldırım, son 11 yılda eğitime önemli katkılar yapıldığını ifade etti. Yıldırım, "Türkiye'nin geleceği gençlerle gelecek. Eğer yapmazsak tarih bizden hesabını sorar. Sağlıkta 1 numarayız. Eğitimde de FATİH Projesi bilişim ve teknoloji projesidir. Bayındır'daki eğitim yuvaları burada bir kampüs oluşturmuş ancak bir eksik var. Öğretmen Anadolu Lisesi. Zeytinova'da geçici biryerde eğitim görüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığımız, Valimiz ve Sadık Susamcıoğlu hazır. Elbirliği ile Öğretmen Anadolu Lisesi de yapalım ve çocuklarımıza müjdemizi verelim" dedi.

        "KAYNAKLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN"

        İzmir ve Bayındır ilçesindeki yatırımlarından dolayı Sadık Susamcıoğlu'na teşekkür eden Yıldırım, 'Hayırsever Sadık amca, Bayındır'da eğitimin babası' diye seslenirken "İyiki varsınız, eğitim camiası size minnettar. Hayırda yarışan bir büyüğümüzsünüz. İşte vefa denilen şey bu. Sadık amca çok zengin biri değil ama okuyamamış, çocukluğunda yoksulluk çekmiş biri. Benden sonra gelen evlatlarım benim çektiklerimi çekmesin diye hayır için kesenin ağzını açmış. Okul yaptırmış, eğitim yuvaları açtırmış. Sosyal destek çalışmaları bitecek değil. Eğitim sisteminin son 11 yılda eğitim camiamıza önemli katkılarda bulunuldu. Türkiye'de 10 yıl önce internet yoktu. Şimdi 3. Nesil geniş bant hızlı internet var. Biz de öğrencilik yaptık ama okul öncesi eğitim denen şeyi bilmiyorduk. Ben öğrenciyken 2. Sınıfta kapı çalardı. Babam "Muallim bey, çocuğu müsaade edersen alayım. Tarlaya tohum götüreceğim" derdi. Ben tarlaya giderdim. Dersi bırakıp gitmek çok ağırıma giderdi. Babam için önemli olan benim okulda olmam değil, tarlaydı. Şimdi herşeyimiz olan çocuklarımız için tüm kaynaklarımızı veriyoruz. En önemli konu eğitim. Türkiye geleceği gençlerle gelecek. Bugün çocuklarımız nüfusun yüzde 100'ünü oluşturmuyorsunuz ama gelecekte yüzde 100'ünü oluşturacak. Eğer yapmazsak tarih bizden hesabını sorar".

        Bayındır Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Kertiş'in eşlik ettiği Binali Yıldırım, açılışların ardından Pazaryeri ve esnafı ziyaret ederek, kolaylıklar diledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ