Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: Sosyal medyayı da medyayı da AKP'ye yedirtmeyiz

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan'ın dün söylediği "Sosyal medyayı kapatacağız" sözlerine tepki göstererek, "Sosyal medyayı da medyayı da AKP'ye yedirtmeyiz." dedi.

        Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, "Osmanlı'nın gerileme ve çöküş nedeni olarak matbaanın ülkeye geç gelmesi gösterilir. Matbaaya karşı çıkanlar bir imparatorluğun çöküşüne zemin hazırladılar. Şimdi de çağın en temel iletişim mecralarından olan sosyal medya bu ülkenin başbakanı tarafından kapatılmak istenmektedir. Bu; çağa, bilime, insan hak ve özgürlüklerine, haber ve bilgi alma ve de paylaşma hakkına yönelik büyük bir saldırıdır. Bu, hakların gasp edilmesidir. Devletin bütün imkanlarını kullanarak medyayı kendine zorla bağlayanlar şimdi de sosyal medyayı kapatacaklarını söylüyorlar. İnsan gerçekten hayret ediyor." eleştirisini getirdi.

        "BU YASAK TOPLUMU BOĞAR"

        CHP'li Toprak, AKP iktidarı döneminde Türkiye'nin özgürlükler konusunda dünyanın en geri ülkelerinin seviyesine düştüğüne işaret ederek, tekpisini şöyle dile getirdi: "Cezaevleri gazetecilerle dolduruldu. Gazeteciler işlerinden edildi. Sansür ve oto-sansür görülmemiş düzeyde uygulandı. Toplumun bugün hava aldığı tek kanal olan sosyal medya AKP tarafından kapatılmak istenmektedir. Bu yasak toplumu boğar. Bu yasak isyana teşviktir. Bu yasak, ülkenin dünyadan izole edilmesidir. Kendi hukuksuzlukları, yasa dışı faaliyetleri ve yolsuzlukları ortaya çıkmasın diye medyayı baskı altına alıp, kapatacaklarına sorumluluklarını yerine getirsinler, ülkeyi yönetsinler. Türkiye, bu yasakçı zihniyeti hak etmiyor. Bu zihniyet ülkeyi dünyadan koparır. Demokrasisi olmayan, medyası kapatılmış bir ülkede ne insan haklarından ne de ekonomik kalkınmışlıktan söz edilir. Kısacası sosyal medyanın kapatılması Türkiye'yi çökertir. O yüzden sosyal medyayı da AKP'ye yedirtmeyiz."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ