Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        Anayasa Mahkemesi, evli olan ancak sadece kendi soy ismini kullanmak isteyen kadının açtığı davada yerel mahkemenin davayı reddetmesi kararına karşı çıktı

        Anayasa Mahkemesi, evlendikten sonra iki soy ismini de kullanan bir kadının, sadece kendi soyadını kullanmak için açtığı davanın reddedilmesini “manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi” hakkının ihlali saydı. Yüksek Mahkeme, ihlalin ortadan kaldırılması için kararını yerel mahkemeye de gönderdi. Yüksek Mahkeme son 4 ayda ikinci kez bu yönde karar aldı.

        UZUN YARGILAMAYA İKİ TAZMİNAT KARARI

        Yüksek Mahkeme ayrıca “uzun yargılama” konusunda iki tazminat kararına da imza attı. 1957 yılında açtıkları kadastro davası halen ilk derece mahkemesinde olan iki kardeşe yargılama giderleriyle birlikte 3 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Yüksek Mahkeme, 2007 yılında açtığı tazminat davası sonuçlanmayan vatandaşaysa 3 bin 200 TL tazminat ödenmesine hükmetti. Yüksek Mahkeme, iki kararı da ihlallerin ortadan kaldırılması için yerel mahkemeye gönderdi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Kıvanç Tatlıtuğ, Serdar Ortaç şarkısında eğlendi

        Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çifti, Itır Esen ve Engin Aykanat'ın düğününde Serdar Ortaç'ın şarkısı eşliğinde dans etti 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ