Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz'da ilk tahliye!, Balyoz Davası sanıklarından Albay Sinan Topuz Mamak Cezaevi'nden çıktı

        Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrası Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı.

        Tahliye kararının ardından, Emekli Albay Sinan Topuz, Mamak Cezaevi'nden çıktı. Topuz, "3 yıldır içerideyiz. Bizim buradan çıkmamız önemli değil. Önemli olan bunu yapan hainlerin bulunması" dedi.

        SİLİVRİ CEZAEVİ'NDEN İLK TAHLİYE

        Emekli Korgeneral Ayhan Taş, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Taş, "Ömrümden giden 4,5 seneyi kim geri verecek?" dedi.

        ŞÜKRÜ SARIIŞIK SERBEST

        Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık tahliye edildi. Sarıışık "Kumpasın nasıl yapıldığını Türk milleti biliyor" dedi.

        ÖZDEN ÖRNEK SERBEST

        Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

        HADIMKÖY ASKERİ CEZAEVİ'NDEN TAHLİYELER

        Balyoz davası sanığı muvazzaf askerler, Anayasa Mahkemesinin "ihlal" kararı kapsamında, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda, Hadımköy Askeri Cezaevi'nden tahliye edildi. Tahliye işlemlerinin ardından cezaevinden çıkan muvazzaf askerler, cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınları tarafından karşılandı.

        Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Tümgeneral Gürbüz Kaya, bugünün Türk demokrasisi için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Bizler, 3-4 yıl önce bir çete tarafından sahte belgelerle oyuna getirildiğimizi, herkese söyledik. Bugün geldiğimiz noktada, herkesin aynı düşünceyi paylaşmış olmasından mutluluk duyuyoruz. Anayasa Mahkemesinin konuya gösterdiği hassasiyete, teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        Kaya, kendilerine kumpas kuranların yargılanacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

        "Biz, bu milletin evlatlarıyız. Bu milletin ne bir ferdine, ne toprağına ne de bir taşına hiçbir zaman zarar gelsin istemeyiz. Onun için kinimiz yok. Sevgimiz yüceldi. Mutlulukları paylaştığımız zaman büyür, dev olur. Üzüntüleri ve kederleri paylaştığımız zaman, küçülür yok olur. Bizim zor günlerimizde, üzüntülerimizi ve kederlerimizi paylaşan başta aile bireylerimiz, değerli avukatlarımız, yakınlarımız ve bizi gönülden destekleyen bir kısım basın mensubuna, daima arkamızda büyük bir güç olan yüce milletimize şükranlarımızı sunuyoruz."

        Tümgeneral Ayhan Gümüş de cezaevi çıkışında aracını durdurarak, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

        "İnşallah bu ülke böyle komploları ve kumpasları görmez. İnşallah bir daha bunlar yaşanmaz. En büyük temennimiz bu. Böyle kumpasların yaşanmaması için bu kumpası kuranlar, bunun hesabını adil yargı önünde verirler."

        BÜYÜKÇAKIR: "BU DAVA HENÜZ BİTMEDİ"

        Cezaevi çıkışında oğlu Çınar'ı kucağına alarak gazetecilere açıklama yapan Kurmay Albay Şenol Büyükçakır, ailelerine kavuştukları için çok sevinçli olduklarını belirterek, "Bu dava henüz bitmedi. Bize bu kumpası kuranlardan bunun hesabı sorulmadan, bu dava bitmeyecek. Çocuğumun ismi Çınar. Ben buraya girdiğimde, Çınar 40 günlüktü. Bu çocuğun vebali, bize bu kumpası kuranların üzerinde. Bunun vebali de mahşerde alınmayacak, burada alınacak" ifadelerini kullandı.

        Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım da tutuklandığında Bornova Alay Komutanı olduğunu anımsatarak, daha önce görev yaptığı Siirt'ten korucuların kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiğini söyledi. Yıldırım, tutuklanmasının ardından, terör örgütü PKK ve yandaşlarının halay çekip kutlama yaptığını aktararak, bunu mahkeme heyetine söylediğini ifade etti.

        Hadımköy Askeri Cezaevi'nden, Koramiral Deniz Cora ile muvazzaf askerler Tayfun Duman, Mehmet Örgen, Hüseyin Dilaver, Kadri Sonay Akpolat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi tahliye edildi.

        TAHLİYE KARARININ ARDINDAN HÜKÜMLÜ BULUNANLARIN YAKINLARI MAMAK ASKERİ CEZAEVİ'NE GELDİ

        HADIMKÖY'DE 24 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

        Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'nda tüm tutuklu sanıklara tahliye kararı vermesinin ardından Hadımköy Askeri Cezaevi'ndeki 24 kişi tahliye oldu. Tahliye kararının ardından cezaevine akın eden tutuklu aileleri ve yakınları büyük sevinç yaşadı. Bir tutuklu yakını cezaevi önünde bekleyenlere baklava ikram etti.

        Tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden ilk çıkan Koramiral Deniz Cora oldu. Cora, cezaevinin bulunduğu kışladan yakınlarının kullandığı özel araç ile ayrıldı. Cora, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan atan gruba aracın içinden el salladı.

        "KUMPASI KURANLAR YARGILANACAK DİYE DÖRT GÖZLE BEKLEYECEĞİZ"

        18 yıl hapis cezası alan Tümgeneral Gürbüz Kaya cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Kaya, "Bugün Türk demokrasisi için önemli bir gün. Bizler 4 yıl önce sahte belgelerle bir çete tarafından oyuna getirildiğimizi herkese söyledik. Herkesin aynı düşünceyi paylaşmış olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduk. Özellikle Anayasa Mahkemesi'nin göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür ediyoruz. Bundan böyle artık kumpası kuranlar yargılanacak diye dört gözle bekleyeceğiz. Biz bu milletin evlatlarıyız. Bu milletin ne bir ferdine ne toprağına ne bir taşına hiçbir zaman zarar gelsin istemeyiz. Bizim zor günlerimizde üzüntülerimizi, kederlerimizi paylaşan başta aile bireylerimiz, değerli avukatlarımız, yakınlarımız ve bizi gönülden destekleyen bir kısım basın mensubuna şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca daima arkamızda büyük bir güç olduğunu hissettiğimiz yüce Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. Biz bugüne kadar onların hizmetindeydik, bundan sonra da vatan, millet için yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

        "İÇERİ GİRDİĞİMDE OĞLUM 40 GÜNLÜKTÜ, ŞİMDİ İKİ YAŞINA GELDİ"

        Deniz Kurmay Albay, Şenol Büyükçakır ise cezaevinden eşi Filiz Büyükçakır ve kucağındaki 2 yaşındaki oğlu Çınar Büyükçakır ile birlikte alkışlar ve 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları arasında çıktı. Çocuklarına eşine kavuştuğu için mutluluğun dile getiren Büyükçakır, "Ancak bir taraftan da hüzünlüyüz. Bu dava henüz bitmedi, tamamlanacak. Bize bu kumpası kuranlardan bunların hesabını sormadan bu dava bitmeyecek. Ben buraya girdiğimde oğlum Çınar henüz 40 günlüktü. Şimdi İki yaşına geldi. Bu çocuğun vebali bize bu kumpası kuranların üzerinde ve bu vebalde mahşerde alınmayacak burada alınacak"

        "BU KUMPASI KURAN HAİNLERİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİ BEKLİYORUZ"

        Cezaevinden yakınlarının kullandığı bir araç ile çıkan emekli Hava Kurmay Albay Hüseyin Dilaver ise araç içinden "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atarak çıktı. Ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Dilaver, "Ancak bu sevinç buruk bir sevinç. Mücadelemiz yeni başlıyor. Öncelikle adaletin yerini bulup beraatimizin gelmesini bekliyoruz. Daha sonra da bu kumpası kuran hainlerin adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Ancak o zaman başımızı yastığa rahat koymuş olacağız" diye konuştu.

        "ASLAN GİBİYİM"

        16 yıl hapis cezası alan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Kadri Sonay Akpolat, eşi Nurcan Akpolat'ın kullandığı araç ile cezaevinden çıkış yaptı. Araç içinden gazetecilere açıklama yapan Akpolat, "Vatan hainleri bizden korksun. Kendini saklayanlar, yalancı maymun olanlar bizden korkun. Bakın aslan gibiyim" dedi.

        Hadımköy Askeri Cezaevi'nden ayrılanlar konvoy eşliğinde Silivri Cezaevi'nden tahliye olanlarla birlikte buluşmak üzere Silivri'ye hareket ettiler.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ